Zápasy - Junioři 24.11.2018
Autor: Petr Význer

JUN: Junioři se i přes porážku 3:2 se Slavií dostávají do play-off!

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
P r a h a - Litvínovští junioři v zápase dvakrát vedli, ale hráči Slavie vždy vyrovnali a v prodloužení rozhodli o své výhře 3:2. Mladíky to však mrzet nemusí, základní část zakončili na třetím místě a postoupili do vyřazovací části.
24.11.2018, DHL Extraliga juniorů
ZS Eden
3:2pr.
1:1, 0:1, 1:0 - 1:0

Slavia

Vecka (Málek) – Fiala, Němeček, Bureš, Macek, Antoš, Holý – Brož (C), Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Litvínov

Pejsar (Zajíček)– Bártek, Viedemann, Baláž, Kroupa, Havlík, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.
Branky a nahrávky: 17. Janča (Vlček, Holý), 45. Brož (Hradil), 62. Antoš (Macek, Všetečka) – 11. Kysela (Svoboda, Háva), 33. Svoboda (Viedemann). Rozhodčí: Jaroš – Beneš, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 39:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Do utkání vstoupil Litvínov aktivně. Své rychlosti využil Marek Berka při úniku za obranu Slavie. Objel brankáře Vecku a snažil se kotouč zasunout za jeho záda, ale proti byla tyčka. Hra se přelévala na obě strany a k vidění bylo několik neproměněných příležitostí. Poté Pejsar pokryl teče Všetečky a Havrdy výbornými zákroky. Radost litvínovským hráčům dodal svou trefou po nenápadné kombinaci Vojtěch Kysela. Přemysl Svoboda ho našel v krásné pozici a Kysela se z bezprostřední blízkosti nemýlil.
Po třiceti vteřinách od prvního gólu mohl David Jindra překonat Vecku při samostatném úniku, ale selhala mu mířidla a minul branku. Do další šance se dostal Dufek. Bekhendovou střelou z otočky Daniela Vecku nepřekvapil a skóre se tak neměnilo. Práci měl i Martin Pejsar, který musel likvidovat střelu Labuzíka. Slavii se podařilo vyrovnat, když se z podobné pozice jako Kysela trefil Jakub Janča, tomu zpoza branky nahrával Vlček. Poslední šanci třetiny měl Robin Všetečka, ale netrefil branku a do kabin se šlo za smírného stavu.

Pejsar odstartoval druhou třetinu skvělým zákrokem proti dorážce Janči, před kterým byla odkrytá branka. Postupem času se hra přitvrdila, a tak se dostalo i na první vyloučení. Litvínov se bránil ve standardním oslabení, ale po vyloučení Jouzy měla Slavie 47 sekund dlouhou přesilovku 5 proti 3. Domácí kombinovali a následně Hradil prověřil gólmana hostí. Po delší odmlce se do útoku dostali hosté. Vecka bohužel vychytal Havlíka i Fišera. Petrák spolu s Kižlinem ujeli dva proti jedinému obránci. Petrák zkusil vystřelit na vzdálenější tyč a Pejsar znovu zasahoval. Hned po akci domácích se po levé straně rozjel Přemysl Svoboda. Natlačil se do středu hřiště a vystřelil do protipohybu bezmocného Vecky.

Litvínov mohl své vedení navýšit v přesilové hře po faulu Brože. V té si největší šanci vytvořil Přemysl Svoboda, který střílel z první po nahrávce od Jindry. Vecka střelu v klidu vyrazil. Svoboda nedovoleně bránil brankáře a vytvořil pro soupeře možnost, jak vyrovnat. Dufek i přes oslabení ujel s jedním ze svých spoluhráčů do přečíslení 2 na 1. Uvolnil se a vystřelil, naneštěstí pouze vedle branky. Těsně před koncem přesilovky našel Vlček v dobré pozici osamoceného Hradila, jeho dobře trefenou ránu vyrazil Pejsar ramenem do ochranné sítě.

Třetí třetinu začali aktivně sešívaní, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Ani akce Davida Kižlina z dobré pozice neskončila v brance, protože mu puk sjel z hole a nepovedlo se mu tedy zakončit. Přemysl Svoboda se dostal do další výborné příležitosti, když z pravého křídla neprostřelil Vecku. Litvínov neproměnil své dobré šance, a tak přišel trest. Pejsar sice první střelu Jaroslava Brože vyrazil, ale na dorážku z před brankového prostoru neměl šanci zareagovat.

Slávisté si vytvořili tlak, ale nevytvořili si v něm žádnou větší šanci. Další oslabení hostů přišlo po Fišerově podražení brankáře sešívaných. Pejsar se během oslabení nenudil a musel ukázat spoustu nelehkých zákroků. Domácí přesilovou hru nevyužili, a navíc se při napadání Severočechů nechali vyloučit. Chemikům se přesilovka opravdu nepovedla. Slávistům se dařilo stále vyhazovat a hosty k ničemu nepustili. Minutu a půl před koncem zápasu se veledůležitým zákrokem blýskl Pejsar proti kličkované Vlčka. Macek si nevybral správný čas pro faul. Minutu před koncem základní hrací doby podrazil hráče Litvínova a jeho tým se kvůli tomu musel bránit. Paradoxně největší šancí bylo vyhození kotouče z vlastní třetiny směrem k Pejsarovi. Ten měl připravenou lapačku, ale kotouč ji přeskočil. Naštěstí pro litvínovské juniory skončil mimo branku. 

Zápas dospěl do prodloužení a Severočeši nevyužili ani zbytek přesilovky a o tom, že 2 body zůstanou v Praze rozhodl Milan Antoš. Antoš s Mackem zakombinovali v přečíslení a střela prvního jmenovaného skončila za zády Pejsara.

Ohlasy

Slavia

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Do zápasu jsme vstoupili trochu vlažně, možná jsme byli ještě opaření z Plzně, kde nám to vůbec nešlo, ale postupně jsme se dostávali do tempa a začalo to být dobré. Nakonec nás trochu zradila koncovka. Myslím si, že jsme mohli vyhrát v základní hrací době. Ne že by tam Litvínov neměl také šance, ale těch gólových šancí jsme tam měli více. Jsme rádi, že jsme po dlouhé době vyhráli v prodloužení."
Litvínov
Radek Mrázek (HC Litvínov): „Dneska se nám povedly dvě třetiny 1. třetiny, jinak to bylo nervózní a celkově to byl hokej hlavně o bojovnosti než o nějaké hokejové kráse. Naštěstí všechno okolo se pro nás dopadlo příznivě. Bojovali jsme o bod a postupujeme dál. Ale neznamená to pro nás, že polevíme, musíme naopak ještě více přidat."
PŘ5
:
Statistiky
Brankáři
Tabulka
# Tým Z B
1. HC DYNAMO PARDUBICE 28 62
2. HC ŠKODA PLZEŇ 28 52
3. Berani Zlín 28 43
4. HC Litvínov 28 41
5. HC Olomouc 28 40
6. Mountfield HK, a.s. 28 39
7. HC Motor České Budějovice 28 30
8. HC ZUBR Přerov 28 29
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >