Zápasy - Junioři 11.09.2019
Autor: Ondřej Mach

Těsná porážka juniorů, Litvínov prohrál s Pardubicemi až po nájezdech

Reportáž

Foto Reportáž
L i t v í n o v - První domácí zápas v novém ročníku končí pro litvínovskou juniorku nezdarem. Tým kapitána Dufka proti Pardubicím velkou část duelu vedl, o svůj náskok ale přišel v poslední periodě. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž Východočechům bonusový bod vystřelil Oliva.
11.9.2019, turnaj O Pohár DHL
Litvínov
2:3sn
1:0, 1:1, 0:1 - 0:0 - 0:1

Litvínov

Zajíček (Zelenka) – Háva, Kroupa, Kitzberger, Baláž, Jonák, Miškovič – Fišer, Bartoš, Dufek (C) – Kysela (A), Jindra, Stehlík – Šarlinger, Limanovský, Jouza

Pardubice

Nečas (Kraus) – Kubíček, Oliva (C), Hrádek, Kaštánek, Leder, Blažej (A), Secký – Bucek, Kostka, Rozlílek (A) – Rouha, Šír, Antoníček – Costa, Rohlík, Chára – Pavlík, Šťatný

Branky a nahrávky

11. Fišer (Bartoš, Dufek), 30. Bartoš (Dufek)
28. Rouha (Hrádek, Oliva), 42. Rohlík (Costa, Blažej), rozh. náj. Oliva

Statistiky

Rozhodčí:
Sýkora – Frodl, Šimánek
Vyloučení:

5:4

Využití:

0:0

V oslabení:

1:0

Diváci:

142

Střely na bránu:

29:40

Průběh zápasu:

1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3

První branku předehrávaného utkání vstřelili domácí, čímž ukončili 130 minut trvající neprůstřelnost pardubického gólmana Nečase. Pod úvodní zásah se podepsal Jaroslav Fišer, asistenty byli Bartoš s Dufkem. Ještě před první sirénou si hostující Dynamo zahrálo přesilovou hru za zákrok Šarlingera, skóre se však neměnilo. 

Ve 26. minutě dostali pardubičtí k dispozici další hru v početní výhodě a devět vteřin po jejím skončení dokázali srovnat krok. Svoji premiérovou branku v novém ročníku vsítil Michal Rouha. Litvínov s odpovědí přišel záhy, dvě a půl minuty nato se po Dufkově přihrávce prosadil Dan Bartoš, a to dokonce ve vlastním oslabení. Černožlutí ve druhé polovině prostředního dějství hráli v rychlém sledu dvě přesilové hry, ani z jedné se jim ale nepodařilo skórovat. Do šatny si tak stejně jako po dvaceti minutách odnesli jednobrankový náskok. 

O ten však přišli už ve 42. minutě zásluhou Ondřeje Rohlíka, který za sebou má už i start v Tipsport Extralize. Nedisciplinovanost obou týmů vedla v poslední periodě ke čtyřem přesilovým hrám, další branky se ale diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky nedočkali. O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení. 

Ani nastavený čas nepřinesl kýžené rozuzlení, vyrovnaný duel tak dospěl až do samostatných nájezdů. V penaltách třikrát uspěli hosté (rozhodující nájezd dal Jan Oliva) a odváží si tak dnes ze severu Čech dva body. 
PŘ5
:
Statistiky
Brankáři
Související články
Preview - Junioři 10.09.2019

Junioři poprvé doma, ve středu vyzvou Pardubice

Tabulka
# Tým Z B
1. HC DYNAMO PARDUBICE 28 62
2. HC ŠKODA PLZEŇ 28 52
3. Berani Zlín 28 43
4. HC Litvínov 28 41
5. HC Olomouc 28 40
6. Mountfield HK, a.s. 28 39
7. HC Motor České Budějovice 28 30
8. HC ZUBR Přerov 28 29
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov