Zápasy - Junioři 14.09.2019
Autor: Ondřej Mach

První domácí výhra! Juniorka zvítězila nad Hradcem 4:1

Reportáž

Foto Reportáž
L i t v í n o v - Černožlutí junioři dnes před vlastními fanoušky porazili hradecký Mountfield 4:1. Chemici o výsledku rozhodli v prvních deseti minutách, kdy vstřelili tři branky a náskok už udrželi. Skvělým výkonem se stejně jako v předchozích zápasech blýskl brankář Zajíček.
14.9.2019, turnaj O Pohár DHL
Litvínov
4:1
3:0, 0:1, 1:0

Litvínov

Zajíček (Zelenka) – Háva, Kroupa, Kitzberger, Baláž, Jonák, Miškovič – Fišer, Bartoš, Dufek (C), Kysela (A), Jindra, Stehlík, Šarlinger, Limanovský, Jouza, Nikl

Mountfield HK

Sajdl (10. Ševců) – Voňka, Pěnčík, Váchal (A), Naar, Perička, Janoušek, Houdek – Síla, Morong, Poppel (C), Janda (A), Pinkas, Lukačka, Lang, Šedivý, Ďuriš, Jušta

Branky a nahrávky

3. Bartoš (Dufek), 8. Dufek (Fišer), 10. Limanovský (Kroupa, Fišer), 60. Jindra
28. Lukačka (Morong)

Statistiky

Rozhodčí:
Horák – Špůr, Klouček
Vyloučení:

6:4

Využití:

1:0

V oslabení:

0:0

Diváci:

123

Střely na bránu:

21:31

Průběh zápasu:

3:0, 3:1, 4:1

První vážnější šance přišla hned ve druhé minutě, kdy domácí brankář Zajíček skvělým zákrokem sebral gól Langovi. I přes mírný tlak hostujícího celku se jako první prosadil Litvínov. Dufek vyslal do jízdy Dana Bartoše, jenž krásnou kličkou překonal Sajdla a otevřel skóre utkání. Mountfield se tlačil do útoku a snažil se o rychlou odpověď, situaci si ale zkomplikoval oslabením po faulu Langa. Pouhých dvanáct vteřin stačilo černožlutým na další branku. Střelu Fišera dorazil do sítě kapitán Ondřej Dufek a postaral se o dvougólový náskok domácích. 

A aby toho nebylo málo, tak necelé tři minuty nato udeřil Prokop Limanovský a vyhnal Tomáše Sajdla z klece. Severočeši na tom mohli být ještě lépe, kdyby při hře v početní převaze velkou šanci nespálil Kroupa. Na druhé straně naopak při přesilovce za nedovolený zákrok Baláže trefil Morong tyč. Tlak hostí narůstal, do šatny se ale šlo za stavu 3:0 pro domácí. 

V úvodu druhé periody se vylučovalo na obou stranách, nějakou dobu se tak hrálo ve čtyřech. Podobnou akci jako při prvním gólu znovu předvedli Dufek s Bartošem, druhý jmenovaný ale tentokrát s blafákem neuspěl. Na trestnou lavici následně zamířil Baláž za podrážení a Mountfield se pár vteřin po jeho návratu dokázal prosadit. Na levou stranu dostal od Moronga nabito Marco Lukačka a ránou k levé tyči snížil. 

Prostřední část hry se nesla v podobném duchu jako ta první, výborný Zajíček nadále živil domácí naděje a předváděl jeden skvělý zákrok za druhým. Východočeši nic nevymysleli ani při další přesilové hře, až v samotném závěru druhé dvacetiminutovky se o velké vzrušení postaral Poppel. Hradecký kapitán měl na holi kontaktní branku, i v tomto případě ale narazil na famózně chytajícího gólmana chemiků. 

Trochu opatrnější vstup do poslední třetiny během několika minut přešel v tvrdou řežbu, při které hráči obou týmů rozdali mnoho tvrdých hitů. Severočeši si situaci komplikovali dalším vyloučením, když se vysokou holí provinil Jouza. Litvínovský útočník po návratu z trestné lavice mohl stvrdit výhru, v přečíslení se ale rozhodl pro střelu, kterou Ševců lapil. 

Bezradný Mountfield stále nemohl najít recept na Zajíčka a navíc se musel bránit. V přesilové hře mířil do tyče Kysela, pak už si ale hosté vytvořili kýžený tlak a zamkli černožluté v jejich pásmu. Domácí mužstvo ještě oslabil Bartoš, když vyhodil kotouč z vlastního pásma mimo hrací plochu a Hradec to zkusil se šesti bruslaři v poli. Maskovaný muž Litvínova dnes ale opravdu měl svůj den, definitivní pečeť na získané tři body dal sedm sekund před koncem David Jindra
PŘ5
:
Statistiky
Brankáři
Tabulka
# Tým Z B
1. HC DYNAMO PARDUBICE 28 62
2. HC ŠKODA PLZEŇ 28 52
3. Berani Zlín 28 43
4. HC Litvínov 28 41
5. HC Olomouc 28 40
6. Mountfield HK, a.s. 28 39
7. HC Motor České Budějovice 28 30
8. HC ZUBR Přerov 28 29
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov