Zápasy - Dorost 12.02.2020
Autor: Šimon Kadeřávek

Slezský debakl, dorostenci prohráli s Havířovem 2:10

Reportáž

Foto Reportáž
Litvínovské naděje se vrátily do akce zhruba po desetidenním volnu. Dorostenci chtěli složit reparát za minulou prohru se Slavií. Tento plán ale dostal jasné trhliny už v první třetině, domácí Havířov se prosadil zkraje utkání. O osudu utkání rozhodla třetí část hry, kdy se havířovští radovali šestkrát. Litvínov zaznamenal pouze dvě branky a odváží si nelichotivý debakl.
12.2.2020, ELIOD Extraliga dorostu 2019/2020
Havířov
10:2
1:0, 3:1, 6:1

Havířov

Zlatnický (Nowak) – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P., Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák – Pavlačka "A", Kubík, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Horváth, Belan

Litvínov

Čermák (Ešler) – Vyhlídal, Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Hora, Martínek, Špaček, Postl, Bár, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynar, Dej

Branky a nahrávky

6. Urbančík (Kubík), 27. Moškoř (Horváth, Puzoň), 27. Kremnický (Kubíček P., Becher), 40. Horváth, 41. Kolat (Becher), 44. Kolat (Kusak, Kubíček P.), 47. Kremnický (Moškoř), 50. Zmarzlák (Becher), 60. Kolat (Kubíček P., Kremnický), 60. Bílek (Urbančík)
31. Kuchař (Krocker, Dej), 52. Hocelík (Šprynar)

Statistiky

Rozhodčí:
Hykel - Hladík, Návrat
Vyloučení:

4:6

Využití:

3:2

V oslabení:

0:0

Diváci:

112

Střely na bránu:

47:18

Průběh zápasu:

3:0, 3:1, 8:1, 8:2, 10:2

Havířov vstoupil do utkání aktivněji, po dvou minutách tvrdě prověřil Čermákovy betony Urbančík. Stejný hráč nakonec otevřel skóre, Jakub Urbančík obdržel přihrávku do pravého kruhu a přesně překonal litvínovského brankáře. Po vstřelené brance přešla hra do nezáživné pasáže, která byla plná nepřesností. Na konci první dvacetiminutovky měl na holi druhý gól Horváth, ale jeho pokus nakonec skončil nad brankou.

V prostřední části hry se připomněli hosté, bohužel jen skrze vyloučení. Na trestnou lavici zamířil Werner, jehož mezi časoměřiči doplnil Dej. Domácí měli k dispozici přesilovou hru 5 na 3 a s nastalou situací se vypořádali výborně. Nejdříve převahy využil Jan Moškoř, o několik vteřin později proměnil na úspěšnou i druhou výhodu Adam Kremnický. Ten se prosadil, poté co pálil z levé strany. Litvínovský brankář měl zakrytý výhled, a tak lovil puk ze své sítě.

V polovině zápasu dostali možnost také hosté. Křivohlávek se provinil držením a musel si na dvě minuty odpočinout. V početní výhodě slavil Jakub Kuchař, který po rychlé akci odmazal ostudnou nulu z litvínovského skóre. Na černožlutou trefu mohl navázat Adámek, ale jeho pokus vykryl Zlatnický. Poslední slovo ve druhé třetině řekli domácí, Kevin Horváth se probojoval až před Čermáka a vyslal puk k pravé tyči.

Při pohledu na stav utkání neslibovala třetí třetina velké drama. Domácí pokračovali v mačkání soupeře, po 55 vteřinách nového dějství střílel Dominik Kolat. Havířovský hráč využil nahrávky zpoza branky a posunu zápas stavu exhibice. Pátá branka znamenala konec pro Čermáka, kterého nahradil jeho parťák Ešler. Ani „novému“ brankáři se však nevedlo, tři minuty stačili domácí na to, aby jej překonali. Opět u toho byl Dominik Kolat, který pro změnu pálil k levé tyči.

Havířov byl při chuti, což dokazoval i nadále. Moškoř potáhl kotouč po straně, obehrál dva protihráče a naservíroval pro Adama Krenického. Poslední desetiminutovku načal Antonín Zmrzlák, jenž pálil od modré a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Litvínov měl k dispozici další přesilovou hru, kterou bleskově využil Lukáš Hocelík napodobil jednoho z protihráčů a prosadil se také po dalekosáhlé ráně. Samotný závěr patřil domácím, nejdříve potrestal Adámkovu hrubost Dominik Kolat. Útočník Havířova si po souhře s Kubíčkem připsal hattrick. V čase 59:59 zaznamenal gól Matěj Bílek a završil ostudné utkání s hrozivým výsledkem.
20.kolo
4:2
(1:1, 1:0, 2:1)
Statistiky
Brankáři
Tabulka
# Tým Z B
1. HC Energie Karlovy Vary 27 60
2. HC Slavia Praha 27 56
3. HC ŠKODA PLZEŇ 27 54
4. BK Mladá Boleslav 27 47
5. HC Motor České Budějovice 27 45
6. Bílí Tygři Liberec 27 39
7. HC Litvínov 27 38
8. HC Sparta Praha 27 36
9. HC Tábor 27 22
10. Rytíři Kladno 27 8
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov