Zápasy - Junioři 29.02.2020
Autor: Martin Kamenik, Ondřej Mach

Juniorka v Praze prohrála 1:4 a klesla na poslední místo

Reportáž

Foto Reportáž
P r a h a - Poslední venkovní utkání v aktuálním ročníku končí pro litvínovské juniory neúspěchem. Proti Slavii sice po první třetině vedli díky gólu Marka Berky, domácí však v prostřední části hry vyrovnali a ve třetím dějství strhli vedení třemi brankami na svoji stranu.
29.2.2020, DHL Superpohár
Praha
4:1
0:1, 1:0, 3:0

Slavia

Pánek (Náhončík) – Matějka, Hovorka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Havrda, Hasil, Slavíček, Brož, Křenek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C)

Litvínov

Zelenka (Pejsar) – Bártek, Hocelík, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Berka, Stehlík, Kysela, Limanovský, Bartoš, Jouza, Kovačič, Fišer (A), Dufek (C)

Branky a nahrávky

22. Havrda (Janča), 43. Petrák (Brož, Slavíček), 43. Němeček (Labuzík), 47. Štíbr (Hovorka, Havrda)
15. Berka (Kroupa, Jouza)

Statistiky

Rozhodčí:
Hucl – Svoboda, Šimán
Vyloučení:

2:2

Využití:

0:0

V oslabení:

0:0

Diváci:

76

Střely na bránu:

41:31

Průběh zápasu:

0:1, 4:1

Od samého počátku utkání byl aktivnější hostující Litvínov, který zásoboval sešívanou obranu četnými pokusy o ohrožení Pánkovy branky. Brankář Slavie se vytáhl proti kličce Berky. Na druhé straně zase hostující Zelenka proti dorážce Janči.

Aktivní podívaná pokračovala i nadále, když ujel Vojtěch Kysela. Zakončení litvínovského forvarda ale skončilo pouze na zadním mantinelu. V patnácté minutě už byli ale hosté úspěšnější a dostali se také do vedení. Pánek zasáhl u své bližší tyče nepřesvědčivě a kotouč se dostal po snaze Marka Berky až za jeho záda.

Odpovědět se pokusil Brož, jeho ránu mezi betony si ale brankář Zelenka pohlídal. O malý moment později vzhlíželo nadějně i zakončení Petráka, pokus slávistického kapitána ale skončila na břevně litvínovské branky. Vyrovnání tak vzal na svá bedra až Maxim Havrda, který v čase 21:30 zužitkoval efektivní přihrávku Janči zpoza branky.

Slavia mohla ve druhé třetině jít do vedení. Hasil si efektně posunul kotouč kolem litvínovského beka a mířil k Zelenkovi. Brankář Litvínova nakonec zasahovat nemusel, protože Hasil poslal svůj pokus pouze vedle branky.

Rozhodla třetí třetina, do které Slavia vstoupila jako uragán. Nejprve v čase 42:26 ujel litvínovské obraně Martin Petrák a povedeným forhendovým blafákem zavěsil puk do sítě. O šestadvacet sekund později poté vyhráli slávisté buly na obránce Dominika Němečka, který poslal od levého mantinelu skrytou, a také pro Zelenku nechytatelnou střelu – 3:1.

Poslední ránu zasadil Litvínovu v sedmačtyřicáté minutě Dominik Štíbr, jehož nahození od modré čáry skončilo až za brankářem Zelenkou. Na konečném výsledku nic nezměnila ani nerozhodná bitka Srdínka s Hávou.
PŘ5
:
Statistiky
Brankáři
Související články
Preview - Junioři 28.02.2020

Předposlední zápas sezony, junioři v sobotu změří síly se Slavií

Tabulka
# Tým Z B
1. HC DYNAMO PARDUBICE 28 62
2. HC ŠKODA PLZEŇ 28 52
3. Berani Zlín 28 43
4. HC Litvínov 28 41
5. HC Olomouc 28 40
6. Mountfield HK, a.s. 28 39
7. HC Motor České Budějovice 28 30
8. HC ZUBR Přerov 28 29
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >