Zápasy - Junioři 05.09.2020
Autor: Ondřej Mach

První výhra v nové sezoně! Juniorka vydřela tři body proti Olomouci

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - Druhý zápas Juniorské ligy akademií měl pro litvínovskou juniorku šťastný konec. Vítězství proti olomouckým Kohoutům řídil dvěma góly Daniel Jouza, černožlutí už si v závěru těsný náskok vzít nenechali a zvítězili 3:2.
5.9.2020, Juniorská liga akademií 2020/21
Litvínov
3:2
2:0, 1:1, 0:1

Litvínov

Zajíček (Čermák) – Hocelík, Kadár, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák – Skuhrovec, Berka, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Slavík, Jouza, Dej, Iljuk, Čech, Brouček

Olomouc

Mokrý (Hořejší) – Kočí, Hlaváč, Hladiš, Stratil, Poledna – Tichý, Ministr, Krupa, Kučera, Tomajko, Havel, Fasner, Štědrý, Rosecký, Handl, Mácha, Tarnoczy

Branky a nahrávky

9. Jouza, 20. Jouza (Skuhrovec, Bartoš), 33. Kysela (Baláž, Slavík)
24. Handl (Poledna, Krupa), 45. Kučera (Hlaváč)

Statistiky

Rozhodčí:
Micka – Klouček, Ganger
Vyloučení:

7:3

Využití:

1:1

V oslabení:

0:1

Diváci:

87

Střely na bránu:

42:38

Průběh zápasu:

2:0, 2:1, 3:1, 3:2

Do utkání lépe vstoupili domácí chemici, velké šance měli už během prvních čtyř minut Dej a Stehlík. Skóre otevřel v závěru deváté minuty Daniel Jouza, když obral hostujícího obránce, naznačil kličku a bez problému překonal brankáře Mokrého. 

Litvínov mel v první třetině převahu, což potvrdila další šance Berky. Hanáci si příliš útočných akcí nevytvořili, domácí gólman Zajíček si přesto připsal několik důležitých zákroků. Vedení černožlutých navýšil šestnáct vteřin před první sirénou znovu Daniel Jouza

Začátek druhého dějství patřil Olomouci, hned po minutě a půl hry musel Zajíček likvidovat Kučerův pokus. Kontaktní branka přišla v přesilové hře za faul Kadára, z předbrankového prostoru se prosadil reprezentační útočník Tobiáš Handl

Kolem poloviny zápasu se hra vyrovnala, k vidění bylo množství šancí na obou stranách. Rozhodující roli mohly sehrát speciální týmy, a právě v přesilové hře vrátil chemikům dvoubrankový náskok Vojtěch Kysela. Litvínovský forvard tečoval povedené nahození Baláže. 

Na konci prostředního dějství zářil brankář Zajíček, jenž zneškodnil několik obrovských šancí Mory. Domácí se museli mít na pozoru i na startu třetí periody, po necelých pěti minutách ale inkasovali druhý gól. Tlak Hanáků završil svojí trefou Jan Kučera

Posledních deset minut se neslo ve znamení tvrdých soubojů, na ledě došlo k řadě potyček. Kritická situace nastala osm a půl minuty před koncem, kdy litvínovští ubránili dlouhou přesilovku 5 na 3. Závěrečný tlak Olomouce v šesti už branku nepřinesl, Litvínov tak v soutěži zaznamenal první vítězství. 

Ohlasy

Litvínov
Trenér: Martin Tvrzník
"Dobrý zápas, stejně jako včera. Myslím, že jsme akorát udělali méně chyb. Ale z obou stran to bylo na vysoké úrovni a ve velkém tempu. Dobře jsme začali, ale musíme naše hráče naučit hrát celý zápas. Jak začneme, tak bychom chtěli skončit, protože první třetiny máme super. Dneska musíme kluky pochválit, protože to bylo odmakané a ubojované. Padali tam po hubě, takže super tři body."
Olomouc
Trenér: Milan Ministr
"Ani nevím, co k tomu říct. Myslím, že první třetinu jsme byli o krok pomalejší a další dvě třetiny jsme se snažili dohnat náskok Litvínova a bohužel se nám to nepodařilo. Do konce zápasu jsme měli dostatek přesilovek a nevyužili jsme je."
PŘ5
:
Statistiky
Brankáři
Související články
Rozhovory - Junioři 05.09.2020

Cíl? Vyhrát ligu, hlásí Jouza. Co říká o parťácích v lajně?

Tabulka
# Tým Z B
1. HC DYNAMO PARDUBICE 28 62
2. HC ŠKODA PLZEŇ 28 52
3. Berani Zlín 28 43
4. HC Litvínov 28 41
5. HC Olomouc 28 40
6. Mountfield HK, a.s. 28 39
7. HC Motor České Budějovice 28 30
8. HC ZUBR Přerov 28 29
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >