Zápasy - Junioři 19.09.2020
Autor: Vladislav Kollert

Nepovedený výkon juniorky znamenal ztrátu všech bodů s Havířovem

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - Litvínovští junioři přivítali v sobotní poledne soupeře z Havířova, který však od prvních minut ukazoval své silné stránky a domácí tým udolal 4:2.
19.9.2020, Juniorská liga akademií 2020/21
ZS Ivana Hlinky
2:4
1:1, 0:2, 1:1

Litvínov

Zajíček (Čermák) – Hocelík, Kadár, Jonák, Háva, Kroupa, Miškovič – Skuhrovec, Stehlík (C), Slavík – Berka, Kysela, Fišer – Limanovský, Jouza (A), Dej – Čech, Brouček, Iljuk

Havířov

Zlatnický (Nowak) – Kuboš (A), Kočí, Korýtko, Ketner, Zmarzlák, Thiel – Gergel, Mastič (A), Horváth – Vašenka (C), Hledík, Pastor – Makovec, Byčkov, Bochnak – Špaček, Becher, Kubík

Branky a nahrávky

7. Berka (Skuhrovec), 58. Slavík (Háva, Stehlík)
8. Mastič (Horváth, Zmarzlák), 31. Vašenka (Pastor, Thiel), 35. Horváth (Becher, Mastič), 60. Vašenka

Statistiky

Rozhodčí:
Micka – Hynek, Dědek
Vyloučení:

4:5

Využití:

1:1

V oslabení:

0:0

Diváci:

87

Střely na bránu:

36:33

Průběh zápasu:

1:0, 1:3, 2:3, 2:4

V rámci šestého kola Juniorské ligy akademií přivítal Litvínov na svém ledě havířovské juniory. A z kraje utkání to byli právě domácí, kdo měl herně navrch - nejdříve se neprosadil ve velké šanci Slavík, o pár minut později však využil zaváhání v havířovské rozehrávce Marek Berka a poslal domácí do vedení.

Nicméně, to byly jedny z posledních zářných momentů domácího celku, poté si slovo vzal převážně Havířov. Již minutu po Berkově gólu bylo srovnáno, trefil se Maxim Mastič. První třetina však nenabídla o moc více, na první přestávku se tak oba týmy rozešly smírně. 

Druhá třetina už definitivně patřila hostům. Hra Litvínova postrádala potřebnou efektivitu a důraz před brankou, Havířov naopak své šance proměňoval. Nejprve se trefil kapitán Jan Vašenka, dvougólové vedení dal hostům o čtyři minuty později Kevin Horváth. Litvínov se mohl vrátit do hry přesilovkou 5 na 3 a ačkoliv trvala přes minutu, vytoužené snížení nepřinesla.

Třetí třetina byla pravděpodobně nejslabším článkem celého zápasu a příliš pohledného hokeje nenabídla. Šanci na zvrat dostali domácí tři minuty před koncem, kdy se trefil v přesilovce Marek Slavík. Nicméně, ani následná hra bez brankáře se nevyplatila a Jan Vašenka tak mohl gólem do prázdné branky korigovat na závěrečných 2:4.

Ohlasy

Litvínov
Trenér: Martin Tvrzník
"Byl to pro nás špatný výsledek, špatný výkon. Nehráli jsme to, co jsme chtěli, ve druhé třetině jsme z toho úplně vypadli. Budeme s tím muset něco udělat, zápas jsme odevzdali našimi chybami, naším přístupem. Tohle by se stávat nemělo a rozhodně by se to nemělo opakovat. Málo střílíme, máme malý tlak do brány. Musíme se zlepšit."
Havířov
Trenér: Tomáš Potěšil
"Jsme velmi spokojení, kluci podali koncentrovaný, odpovědný výkon. Hráli jsme, co jsme chtěli, byli jsme za to odměněni brankami. Ze začátku měli ze hry více domácí, my jsme i se štěstím proměnili nějaké naše šance a ke konci jsme to odpovědně ubránili. Myslím, že si zaslouženě vezeme tři body domů." 
PŘ5
:
Statistiky
Brankáři
Související články
Preview - Junioři 18.09.2020

Liga akademií pokračuje, do Litvínova přijede Havířov

Tabulka
# Tým Z B
1. HC DYNAMO PARDUBICE 28 62
2. HC ŠKODA PLZEŇ 28 52
3. Berani Zlín 28 43
4. HC Litvínov 28 41
5. HC Olomouc 28 40
6. Mountfield HK, a.s. 28 39
7. HC Motor České Budějovice 28 30
8. HC ZUBR Přerov 28 29
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >