Zápasy - Junioři 04.11.2023
Autor: Jakub Štěrba

Junioři před pauzou prohráli v Mladé Boleslavi

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
Litvínovští junioři měli před sebou těžký úkol, zavítali totiž na půdu druhé Mladé Boleslavi. Přestože Verva nedala kůži lacino, tak nakonec z ledu Bruslařů odjíždí bez bodu.
22. kolo, 4.11.2023, DHL Extraliga juniorů 2023/24
Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
5:1
1:0, 2:1, 2:0

Ml.Boleslav

Hora (Forst) – Čech, Moravec (A), Sypecký, Vlasák, Hrouda (C), Průšek, Kubíček – Strnad, Zvagulis, Gardoň – Kučera, Malínek, Polák (A) – Hurt, Hruška, Teplý – Šindelář, Šachl, Vojáček.

Litvínov

Kubík (26. Stránský) – Kladivo, Werner, Soušek, Kubíček, Vaverčák, Prokeš, Zachariáš – Čech, Dohnal, Višněvskij – Scafari, Bednařík, Postl – Horský, Dej (C), Ducháček – Peroutka.

Branky a nahrávky: 15. Šindelář (Hruška), 26. Polák (Kučera, Gardoň), 32. Moravec (Malínek, Hurt), 55. Gardoň (Hrouda, Strnad), 57. Malínek (Vlasák, Strnad) – 38. Višněvskij (Dohnal, Horský)

Statistiky

Rozhodčí:
Barek, Trnka – Kajínek, Maštalíř
Vyloučení:

5:5

Využití:

2:0

V oslabení:

0:0

Diváci:

153

Střely na bránu:

51:27

Průběh zápasu:

0:0, 3:0, 3:1, 5:1.

Lépe do utkání vstoupil Litvínov, již v první minutě dostal výhodu v podobě přesilové hry, Kladivo svou tvrdou ránou ovšem orazítkoval jen tyč. Už při rovnovážném stavu se pokoušel naopak zahrozit Vlasák, Kubík jeho pokus stačil včas vyrazit mimo svoje nebezpečí. V sedmé minutě podruhé v utkání zvonila branková konstrukce, tentokrát ji trefil domácí forvard Zvagulis. Do slušné příležitosti se nedlouho poté dostal Scafari, vzdálenější tyčku avšak těsně minul. A tak udeřilo na druhé straně. Hostující brankář Kubík pouze vyrazil ránu z pravé strany a volný kotouč posléze dorazil do branky David Šindelář. Domácí následně pohrdli další početní výhodou, po dvaceti minutách tak vedli Bruslaři nejtěsnějším možným rozdílem. 

Úvod prostředního dějství přinesl opatrný hokej, po pětí minutách přesto domácí dokázali zdvojnásobit své vedení. V další přesilové hře nabil Kučera Vojtěchu Polákovi a ten se prosadil přesnou ranou pod horní tyčku. Kubík posléze přenechal v brankovišti svému kolegovi Stránskému. Ten musel do akce hned po pár vteřinách, když Vlasák krásný pasem našel Strnada, ten ale náskok domácích nezvýšil. Krátce za polovinou utkání se to Boleslavi ale již povedlo. V další početní výhodě tentokrát vystřelil Tomáš Moravec a po jeho ostré ráně Stránskému projel puk mezi betony. Následně mohl snížit ve vlastním oslabení Dominik Čech, avšak svou ránu vyslal jen do připraveného brankáře Hory. Krátce před koncem druhé periody se Verva ale přece jen dočkala. Dohnal za domácí brankou vybojoval kotouč, ten následně dostal do brány u levé tyče Alexandr Višněvskij

Do poslední dvacetiminutovky nastoupil Litvínov s vírou, že utkání ještě více zdramatizuje, to se ovšem nepovedlo, Bruslaři totiž kvalitně bránili a nepouštěli Vervu do žádných větších příležitostí. Za domácí naopak pálil Vojáček z mezikruží, ale i Stránský byl na svém místě. Čech se po zisku kotouče snažil překvapit Horu, ten ale velmi rychle proti němu vyjel ze své brány a bylo po šanci. Domácí nadále kontrolovali hru, Severočeši v závěru vsadili vše na jednu kartu, Bruslaři dokázali ale velmi tvrdě trestat. Matěj Gardoň se nejprve procpal až před Stránského, kterému procpal puk do brány mezi betony. A to stále nebylo vše. Na konečných 1:5 totiž upravil necelé čtyři minuty před koncem Vojtěch Malínek, který si počínal u levé tyče chladnokrevně. Verva ani druhý zápas tohoto týdne prohrála, po Plzni nechala všechny body i v Mladé Boleslavi. 

Ohlasy

Ml.Boleslav
Trenér: Ladislav Kolner

Těžký zápas. Zvedali jsme se z předchozích neúspěchů. Kluci konečně pochopili, že tahle cesta, kterou po nich chceme, je ta pravá. Pohlídali jsme si to po celých šedesát minut. Trochu jsme potom nějaké situace překombinovali, na tom ještě zapracujeme. Teď jsme na dobré cestě, ale musíme jít, je to klišé, zápas od zápasu.

Litvínov
Trenér: Martin Tvrzník

Měli jsme špatný vstup. Sice jsme dostali přesilovku, jako všechny ostatní v zápase jsme ji ale nedokázali využít. Nechali jsme si dát dva góly z přesilovek a hlavně druhá třetina byla z naší strany hodně. Ve třetí jsme se zvedli, ale Boleslav byla lepší, důraznější v soubojích, efektivnější. Domácí si za tím šli a minimálně za ty první dvě třetiny si vyhrát zasloužili.

PŘ5
:
Statistiky
# Jméno a příjmení P G A B +/- TM
11 Aliaksandr Vishneuski U 1 0 1 -1 4
76 Jiří Dohnal U 0 1 1 0 0
32 Dennis Horský U 0 1 1 0 0
21 Jakub Bednařík U 0 0 0 0 0
71 Dominik Čech U 0 0 0 -2 0
29 Daniel Dej U 0 0 0 0 0
25 David Ducháček U 0 0 0 0 0
45 Jan Kladivo O 0 0 0 -1 0
42 Jan Peroutka U 0 0 0 0 0
10 Ondřej Postl U 0 0 0 -1 0
20 Daniel Prokeš O 0 0 0 0 0
23 Antonín Scafari U 0 0 0 -2 2
79 Petr Soušek O 0 0 0 1 0
27 Patrik Vaverčák O 0 0 0 0 0
18 Adam Werner O 0 0 0 0 4
4 Matěj Zachariáš O 0 0 0 -2 0
Brankáři
# Jméno a příjmení Ink. Prům. Úsp.
24 Adam Kubík 2 4,8 92,9
1 Štěpán Stránský 3 5,14 87
Tabulka
# Tým Z B
1. HC DYNAMO PARDUBICE 28 62
2. HC ŠKODA PLZEŇ 28 52
3. Berani Zlín 28 43
4. HC Litvínov 28 41
5. HC Olomouc 28 40
6. Mountfield HK, a.s. 28 39
7. HC Motor České Budějovice 28 30
8. HC ZUBR Přerov 28 29
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost včera

Velké drama, dorost se ale vrací z Boleslavi bez bodů

Litvínovští dorostenci toužili v Mladé Boleslavi navázat na včerejší ideální vstup do nové sezóny, když na svém ledě porazili nováčka z Plzně 5:1, po velké bitvě ale slavili Středočeši.
Více >
Zápasy - Junioři včera

Junioři vítězí i ve třetím kole a vedou DHL extraligu!

Dva dny, dva domácí zápasy. Mladá hráči Vervy dnes po Přerově na svém kluzišti přivítali Berany ze Zlína.
Více >
Zápasy - Dorost před 2 dny

Ideální vstup do sezóny, dorost nedal šanci plzeňským Vlkům

Extraliga dorostu vytáhla svou oponu, litvínovští dorostenci na úvod nového ročníku přivítali na svém ledě nováčka soutěže - Pilsen Wolves.
Více >
×
Dnes v   | Muži
Düsseldorfer EG (D)
HC VERVA Litvínov