Preview A-tým 13.09.2018
Autor: Ondřej Vlk

60. sezónu v nejvyšší soutěži načne Litvínov v Mladé Boleslavi!

Verva vstoupí do 60. sezóny v nejvyšší soutěži utkáním v Mladé Boleslavi. Litvínov tak čeká na úvod silný soupeř. Bruslaři na novou sezónu výrazně posílili a chtějí zapomenout na nepovedený minulý ročník. Litvínovští po loňské blamáži, kdy se zachránili v baráži až v posledním možném utkání mají u svých fanoušků určitě co napravovat.
Litvínov reoganizoval klub, přivedl nového trenéra, udržel klíčové hráče a výrazně posílil. Chce tak zapomenout na kolísavé výsledky v posledních třech sezónách, kdy se dvakrát zachraňoval až v baráži. Jiřímu Šlégrovi se povedlo udržet základní kostru týmu útočníky Františka Gerháta, Michala Trávníčka, Františka Lukeše, Juraje Mikúše, Ondřeje Jurčíka, obránce Marka Baránka, Daniela Sorvika a Jiřího Hunkese. Největší posilou žlutočerných je bezpochyby navrátilec Jakub Petružálek, ale vedení přivedlo i Jaroslava Januse, Jana Ščotku a produktivního forvarda z první ligy Davida Tůmu. 

Velkou pozornost také budí šestnáctiletý talent Jan Myšák, který se v přípravě výborně představil vedle matadorů Lukeše a Hübla. V utkání s Mladou Boleslaví se tak může stát historicky nejmladším hráčem, který kdy nastoupí za Litvínov v nejvyšší soutěži. Překonal by tak legendu klubu Roberta Reichela, který tento primát drží dodnes, když nastoupil v šestnácti letech, dvou měsících a dvacetisedmi dnech. Myšák může olympijského vítěze z Nagana překonat o šest dnů. 

Do Mladé Boleslavi odešel po loňské sezóně z Litvínova brankář Pavel Kantor. Největší posilou je bezpochyby ostřílený matador Michal Vondrka, který patřil poslední dva ročníky mezi nejlepší hráče ligy. Obranu Boleslavi vystužil ofenzivní zadák Martin Pláněk z Hradce Králové. Tým posílili také útočníci Pavol Skalický ze Slovanu Bratislava, reprezentant David Šťastný ze Zlína a Martin Látal z hradeckého Mountfieldu. 

Statistiky

Poslední utkání

HC VERVA Litvínov - HC Slovan Ústečtí Lvi6:2 (3:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky:6. Jurčík (Mikúš, Petružálek), 11. Trávníček (Ščotka, Petružálek), 19. Petružálek (Kubát, Sorvik), 28. Lukeš (Myšák), 33. Hunkes (Hübl, Lukeš), 50. Tůma (Trávníček) – 14. Planý (Březák, Roubík), 23. Tůma (Jandus T.) . Rozhodčí: Lacina, Petružálek – Klouček, Ondráček. Vyloučení: 4:6 . Využití: 2:0. V oslabení: 0:0 . Diváci: 1765. Zákroky Januse: :17 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2 .

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice8:2 (5:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Procházka (Najman, Kousal), 13. Šťastný (Vondrka), 14. Orsava (Bernad, Žejdl), 16. Orsava, 18. Žejdl (Šťastný), 27. Žejdl (Orsava, Pacovský), 51. Šťastný (Knotek), 57. Pacovský (Najman, Pláněk) – 6. Poulíček (Miromanov), 22. Mandát (Perret, Poulíček). Rozhodčí: Bejček, Micka – Klouček, R. Špringl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 652. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 5:1, 5:2, 8:2.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov