A-tým 23.02.2023
Autor: Daniel Tichý

Boj o play-off pokračuje. Verva zajíždí na led Mladé Boleslavi

V devětačtyřicátém kole hokejové extraligy zajíždí Litvínov na led tabulkového souseda z Mladé Boleslavi. Do konce základní části zbývají pouhá čtyři kola a dolní část tabulky je opravdu velmi vyrovnaná. Povede se Vervě přivézt ze středních Čech důležité body? Utkání startuje 24. února v 17:30.

HC VERVA Litvínov

Hokejisté Litvínova se momentálně nachází na poslední příčce zaručující play-off a to je dvanácté místo. Ztráta na jedenáctou Mladou Boleslav je tříbodová. Náskok na třinácté České Budějovice je jeden bod, ale Verva má jeden zápas k dobru. Na poslední Kladno mají svěřenci Karla Mlejnka náskok dva body. V posledních utkáních na svém ledě Litvínov zabral a dokázal získat čtyři body za jednu výhru po nájezdech a jednu výhru v prodloužení a to proti Kometě Brno a Třinci. Hlavně v posledním utkání s Třincem se Verva vybičovala k obratu, když po první třetině prohrávala 0:2, ale utkání dokázala otočit a poté si dojít pro výhru 4:3 v prodloužení. Dvě branky vstřelil obránce Janis Jaks.

„V první třetině jsme nebyli schopní vůbec reagovat. V poslední dvanáctiminutovce v prostřední části jsme si zlepšeným výkonem řekli o remízu po dvou třetinách. Nakonec utkání skončilo remízou i po základní hrací době a jsme moc rádi za bonusový bod“, zhodnotil utkání trenér Karel Mlejnek.
Nejproduktivnějším hráčem v Litvínovském týmu je Šimon Stránský s pětatřiceti body za osm branek a sedmadvacet asistencí. Zároveň je i nejlepším nahrávačem celého týmu. Nejvíce branek vstřelil Andrej Kudrna a to konkrétně dvacet.

Vzájemné zápasy v této sezóně hovoří lehce lépe pro tým z Mladé Boleslavi. První utkání dokázala Mladá Boleslav zvítězit na ledě Litvínova v poměru 4:3, v dalším zápase, tentokrát na domácím ledě předvedli Středočeši nevídaný obrat, když po dvou třetinách prohrávali 2:4, ale čtyřmi branky ve třetí části převrátili vývoj na svoji stranu. V posledním vzájemném utkání této sezóny předvedl pro změnu parádní obrat Litvínov, ten doma prohrával už 1:3, ale nakonec si připsal tři body za výhru 4:3.

BK Mladá Boleslav

Středočeši jsou na tom hodně podobně jako Verva. Bruslaři ještě do minulého utkání táhli sérii šesti porážek v řadě a tu protrhli na ledě Komety Brno a přivezli si výhru 4:1 a tak i důležité tři body. „Věděli jsme, že jsou v laufu, měli jsme velký respekt, ale samozřejmě jsme se snažili dát do kluků zdravé sebevědomí. Měli jsme na rozdíl od Komety opačnou sérii - prohráli jsme šest zápasů po sobě, takže jsme říkali, že to jednou prolomíme a povedlo se to tady, za což jsme velmi rádi“, zhodnotil utkání kouč Mladé Boleslavi Jiří Kalous. Boleslav se díky této výhře stále drží na jedenáctém místě s tříbodovým náskokem na právě Litvínov.

Boleslavskému bodování vévodí Róbert Lantoši, který si připsal pětadvacet kanadských bodů (7+18), je také nejlepším nahrávačem týmu. Nejlepším střelcem je s deseti branky Jan Stránský. Brankář Filip Novotný drží svoji úspěšnost zákroků na 92,13%.

Sestavy z minulého utkání:

HC VERVA Litvínov: M. Tomek – Zile, Strejček, Freibergs, D. Zeman, Demel (A), Jaks, Šalda – Š. Stránský, Sukeľ (C), Zdráhal – Kudrna, Estephan, Abdul – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt

BK Mladá Boleslav: Novotný – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), Štich, Bernad – Malát, Roman, Lantoši – Söderlund, Fořt, Stránský (C) – Šmerha, Najman (A), Šťastný – Lunter, Bičevskis, Závora – Přibyl.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov