Tiskové zprávy 03.07.2024
Autor: Vladislav Kollert (Foto: fotoarchiv hráče)

Chemici nadále posilují ofenzivní řady. Přichází Maxim Čajkovič

HC VERVA Litvínov přivádí čtvrtou ofenzivní posilu letošního ročníku. Z farmy Pittsburghu Penguins chemici přivedli třiadvacetiletého slovenského útočníka Maxima Čajkoviče.

Rodák z Bratislavy oblékal v mládežnických kategoriích dresy Hodonína a brněnské Komety, zkušenosti má také ze švédského Malmö. Po odchodu do kanadské QMJHL uspěl na draftu ročníku 2019, z 89. místa si ho ve třetím kole vybrala Tampa Bay Lightning. Kromě AHL nastupoval také v ECHL, v loňském ročníku hrál na farmách Minnesoty a Pittsburghu. „S Litvínovem jsme byli v kontaktu od konce sezóny. Z klubu jsem cítil velký zájem a nabyl dojmu, že to bude fungovat z obou stran. Nakonec jsem se rozhodl, že to je nejlepší varianta,“ říká třiadvacetiletý forvard.

„Maxim je stále mladý a perspektivní hráč. Jsme předvědčeni, že během zámořských angažmá dospěl po hráčské i osobní stránce. Slibujeme si, že jeho příchod zvedne konkurenci v útočných řadách, a těšíme se na spolupráci,“ říká generální ředitel Pavel Hynek. „Max je dynamicky, přímočarý hráč s dobrou koncovkou. Pevně věříme, že v něm získáváme hráče, který bude pracovitý a bude se chtít pořád zlepšovat,“ dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov:

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček.

Obránci: Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile, Ondřej Baláž, František Gajdoš, Adam Polášek, Denis Zeman.

Útočníci: Maxim Čajkovič, Michal Gut, Martin Havelka, Nicolas Hlava, Josef Jícha, Ondřej Jurčík, David Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Matěj Pekař, Filip Sandberg, Matúš Sukeľ, Jan Šprynar

Mládež 13.10.2024

Zemřel pan Zdeněk Zíma mladší

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás dnes ve věku nedožitých 64 let opustil náš bývalý hráč, dlouholetý činovník litvínovské mládeže a skvělý kamarád Zdeněk Zíma mladší. Upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým.
Více >
Zápasy - Junioři 12.10.2024

Junioři svedli v Brně velkou přestřelku

Mladí hráči Vervy se během necelých šestnácti hodin opět vydali do boje, po souboji na Dukle se představili v Brně.
Více >
Zápasy - Junioři 11.10.2024

Junioři fotbalově dobyli Jihlavu!

Mladí hráči Vervy se tento hrací týden představí na venkovním tripu, první zastávkou byla Jihlava.
Více >
×
Dnes v 17:30 | Muži
HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno
×
Dnes v 15:00 | Jun.
HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha
×
Dnes v 18:15 | Dor.
HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov