Tiskové zprávy 26.08.2024
Autor: Vladislav Kollert (Foto: Petr Tibitanzl)

Chemici rozšiřují útočné řady, z Motoru přichází Lukáš Vopelka

Litvínovský kádr vítá další posilu před nadcházejícím extraligovým ročníkem. Z Českých Budějovic přichází osmadvacetiletý forvard Lukáš Vopelka, který má zkušenosti jak s českou nejvyšší soutěží, tak se zahraničními angažmá. „Litvínov je pro mě nová výzva a už se jen těším, až to celé začne,” říká nejnovější posila chemiků.

Odchovanec českobudějovické akadamie prošel na jihu Čech všemi mládežnickými kategoriemi, v šestnácti letech se přesunul do švédského Örebrö. Během pěti sezón v dorosteneckých a juniorských soutěžích se na tři zápasy podíval také do švédské nejvyšší ligy.

Odtud Vopelkova cesta pokračovala přes bratislavský Slovan a trenčínskou Duklu zpět do Česka, kde ve více než 250 zápasech oblékal dresy Hradce Králové, Mountfieldu, Znojma, Vítkovic, Zlína a rodných Českých Budějovic. „Lukáš Vopelka je zkušený hráč středního hokejového věku. Během své kariéry hrál v KHL, v SHL a má na kontě sedm sezón v extralize. Věříme, že jeho příchod zvedne konkurenci v útočných řadách,” říká generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

V minulé sezóně naskočil v dresu Motoru do 45 utkání včetně play off a nasbíral čtyři kanadské body (2+2). V Litvínově rozšíří útočné formace Karla Mlejnka, který tak bude mít nadcházející ročník k dispozici hned 15 útočníků. Věříme, že Lukáš je ve svém věku již hráčem se solidními zkušenostmi a v kombinaci se svým nasazením a energii, a neposlední řadě motivaci, bude velmi dobre zapadat do skladby týmu,” říká hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek. Lukáše bereme jako hráče na rozšíření kádru a pro zvýšení konkurence v nižších útočných formacích. Věříme v jeho univerzálnost a pracovitost,” dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov:

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček.

Obránci: Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile, Ondřej Baláž, František Gajdoš, Jared McIsaac, Adam Polášek, Denis Zeman.

Útočníci: Maxim Čajkovič, Michal Gut, Martin Havelka, Nicolas Hlava, Josef Jícha, Ondřej Jurčík, David Kaše, Ondřej Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Matěj Pekař, Filip Sandberg, Matúš Sukeľ, Lukáš Vopelka, Pawel Zygmunt

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >