Preview A-tým 16.11.2023
Autor: Lukáš Bolech

Chemici vyrážejí na trip, první zápas je čeká v Mladé Boleslavi

V 19. kole čeká Vervu výjezd do Středočeského kraje,po reprezentační pauze zavítá do mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Arény. Utkání startuje v pátek 17. 11. od 16:00.

Soupeř se letos trápí

Bruslaři se v letošní sezoně dost trápí. Z 18 odehraných kol urvali pouze 12 bodů, s nimiž sídlí na úplném dně tabulky. Na předposlední Vítkovice ztrácí čtyři body. Veselý není ani pohled na rozdíl ve skóre (-27). Všechny tyto statistiky donutily vedení sáhnout k výměně hlavního trenéra. Odstoupivšího Jiřího Kalouse nahradil bývalý trenér druholigového celku Pardubice B Richard Král.

Na domácí půdě padli boleslavští hned v sedmi z devíti duelů. Vyzráli pouze na Kometu Brno 6:3 a Karlovy Vary 1:0. Poslední domácí body urvali v pátém kole 27. září. Naposledy odehráli domácí utkání ve středu proti Hradci Králové, ve kterém padli 0:3. Nemůžu klukům upřít snahu, ale trápí nás koncovka. To se zase ukázalo, protože šance jsme si vytvořit dokázali, ale nedáme z nich gól. Nepomohli jsme si přesilovkou pět na tři, kterou jsme nesehráli zrovna nejlépe. Když už jsme se v ní dostali ke střele, tak jsme netrefili branku. Ve třetí třetině jsme měli další šance, kdy jsme gólmana trefovali ze strany do boku, kdy už ani nechytal. Udělali jsme pár chyb a soupeř je dokázal potrestat. První gól byl šťastným odrazem o nohu, druhý parádně trefené víko. Bohužel byl soupeř silný a konec už si pohlídal, ohodnotil své první odkoučované utkání po nástupu do funkce Richard Král.

Nejaktivněji bodujícím hráčem Boleslavi je slovenský reprezentant Róbert Lantoši (7+7).

Muži v masce, tedy Filip Novotný a Jan Růžička, se v brance střídají. Filip Novotný dosud nastoupil do 12 utkání, v nichž obdržel průměrně 2,97 branky na zápas (úspěšnost 90,14 %). Jan Růžička nastoupil do sedmi utkání, v nichž obdržel průměrně 3,02 branky na zápas (úspěšnost 89,47 %).

Z domácího tábora

Litvínov přečkal reprezentační pauzu na druhé příčce. Na vedoucí Pardubice ztrácí sedm bodů a na třetí Spartu má náskok jednoho bodu. Vervě se oproti skvělému startu do sezóny v posledních čtyřech utkáních příliš nedařilo. Porazila doma brněnskou Kometu 6:3, ale padla v Plzni 2:5, Liberci 2:5 a posledně také poprvé v sezoně na domácím ledě s hradeckým Mountfieldem 0:2.

Hostující celek skvěle podržel chytající Patrik Bartošák, který si připsal čisté konto. „My jsme se dnes připravovali na to, že Hradec Králové patří mezi nejaktivnější soupeře, ne-li je tím vůbec nejaktivnějším. K tomu ale patří hra v předbrankových prostorech na obou dvou stranách a tam byl dnes Hradec Králové lepší, dominantnější, vstřelil tam obě dvě branky. My jsme v předbrankovém prostoru na druhé straně byli málo a proto jsme si dnes bohužel ani jeden bod z utkání nezasloužili. Soupeř byl lepší, zasloužil si vyhrát,“ zhodnotil poslední vystoupení týmu trenér Karel Mlejnek.

Litvínov odehrál doposud sedm venkovních utkání, z nichž vybojoval osm bodů. Zvítězil v Brně, Karlových Varech a na nájezdy v Hradci Králové. Poslední tři venkovní utkání naopak nepřinesla ani jeden bod. Po prohře v Olomouci, Plzni a Liberci se naskýtá možnost zapsat výhru v Mladé Boleslavi.

Nejlépe bodujícími hráči jsou bratři David (8+13) a Ondřej (8+11) Kašovi, kterým zároveň patří třetí a čtvrté místo kanadského bodování ligy. Stejný počet branek má na kontě ještě Petr Koblasa.

Matej Tomek nastoupil do 14 utkání, ve kterých obdržel průměrně 2,62 branky na zápas (úspěšnost 91,59 %). Šimon Zajíček nastoupil do 4 utkání, ve kterých obdržel průměrně 2,52 branky na zápas (úspěšnost 92,37 %).

Poslední vzájemné utkání

Naposledy se celky střetly 29. září v šestém kole letošního ročníku.

Litvínov – Mladá Boleslav 5:2 (Kaše D., Abdul, Kudrna, Sukeľ, Kaše O. – Lantoši, Malát)

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >