Preview A-tým 16.02.2023
Autor: Lukáš Bolech

Do Litvínova míří rozjetá Kometa

Vervu čeká ve 47. kole TELH nelehký úkol. O body bude chtít připravit momentálně silně hrající tým z jihomoravské metropole. Do konce základní části zbývá k odehrání pouhých šest kol a černožlutí stále balancují mezi účastí v předkole play off, koncem sezony, či dokonce baráží o udržení nejvyšší soutěže. Zvládne tým vedený kapitánem Matúšem Sukeľem přibrzdit formu brněnského celku? Utkání startuje v pátek 17.2. od 17:30 na Zimním stadionu Ivana Hlinky.

HC Verva Litvínov

Chemici se aktuálně výsledkově velmi trápí. Málokterý fanoušek by čekal, že úspěšný výjezd na druhý konec republiky, v podobě ohromujícího vítězství 1:8 na ledě Olomouce a následném otočení zápasu ve Vítkovicích na konečných 2:3 po samostatných nájezdech, odstartuje černou sérii utkání. V posledních pěti utkáních získal Litvínov tři body se skóre 5:15. Hůře jsou na tom za stejně dlouhé období pouze Mladá Boleslav a Plzeň.

Lze konstatovat, že za trápením stojí slabá úspěšnost střelby. Pomineme-li již zmíněné utkání v Olomouci, nedokázali hokejisté z Podkrušnohoří vsítit alespoň tři branky během 60 minut hry už devět utkání v řadě. Naposledy se tak stalo 8. 1. při zároveň poslední domácí výhře s plným počtem bodů proti Mladé Boleslavi (4:3). Náskok na České Budějovice a Kladno, které i nadále drží Verva pod sebou, se však tenčí. Rytíři ztrácí body dva a Motor pouze bod. Boj o 12. příčku, jež jako poslední zajišťuje předkolo play off, se tak stává stále tužším a vyrovnanějším. „Nikdo nechce být poslední nebo předposlední. Každý hrajeme hokej, abychom vyhrávali. Abychom se vždy dostali co nejdál. Mluvím za všechny v kabině, že chceme do play off.“, okomentoval situaci na chvostu tabulky během reprezentační přestávky kapitán Matúš Sukeľ.

Nejlépe bodujícími hráči Vervy jsou Giorgio Estephan (12+21) a Šimon Stránský (7+26). Kanadský forvard se díky vyššímu počtu vstřelených branek nachází mezi ligovými kanonýry na děleném 16. místě, kdežto druhému jmenovanému náleží 19. příčka. Nejlepším střelcem je Andrej Kudrna s 20 vstřelenými brankami.

Všechna dosavadní vzájemná utkání v této sezoně vyhrál vždy domácí celek. Nejprve zvítězili brněnští výsledkem 5:4. Druhé utkání bylo v režii Litvínova, který si zajistil zisk třech bodů výsledkem 5:1. Zatím poslední utkání ovládla Kometa, kdy 3. 1. porazila Vervu 3:1.

HC Kometa Brno

V kabině Komety je nálada o poznání veselejší. Brňané ovládli pět z posledních šesti odehraných utkání. Jízdu Brna zatím odnesly nejen celky ze spodních řad, tedy Č. Budějovice a Kladno, ale také silní soupeři jako jsou Liberec a Třinec. Naposledy zvítězili jihomoravští nad Plzní v domácí Winning Group Areně poměrem 3:0. „My jsme nesmírně rádi za tři body. Šanci vyhrát nám dal vynikajícím výkonem Dominik Furch, ale chtěl bych pochválit všechny hráče za to, že hráli zodpovědně do obrany a nenechali se strhnout nějakým bezhlavým útočením.“, pochválil mančaft hlavní kouč Patrik Martinec. Momentálně se mohou modrobílí pyšnit i nejlepší obranou. Během uplynulých 46 kol sice obdrželi 135 branek, ale v posledních pěti utkáních udrželi třikrát nulu a z vlastní sítě lovili kotouč pouze dvakrát.

Situace ohledně postavení v tabulce je pro Brno radostná však poměrně čerstvě. V polovině ledna na tom byli Brňané podobně jako Verva. Těžké časy prožívali v období mezi 20.11. a 22.1., kdy odehráli 22 utkání a z 66 možných bodů získali jen 12. Od vítězného utkání proti jihočeskému Motoru se však situace, zdá se, naprosto mění. Kometa nechce být odpadlíkem a odmítá strach o účast v play off. Momentálně má 62 uhraných bodů a nachází se na deváté příčce, což vypadá pro postup do nadstavby s dalšími 11 týmy velmi nadějně.

Nejlépe bodujícím hráčem Komety je Petr Holík (11+30), kterému mezi všemi hráči TELH patří pátá pozice. Nejlepším střelcem je Luboš Horký s 18 vstřelenými brankami. Momentálně zastává mezi brankáři pozici jedničky Dominik Furch se statistikami 35 odchytaných utkání, úspěšnost 92,17 % a 2,38 obdržených branek na zápas. Připsal si také pět čistých kont.

Sestavy z minulého kola

HC Verva Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Zile, D. Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt – Fronk.

Trenér: Karel Mlejnek

HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek – Okál.

Trenér: Patrik Martinec

Vlasatý zápas

Páteční utkání se také ponese v charitativním duchu. Půjde již o 5. ročník "Vlasatého zápasu", které nese označení podle spolku Nové háro, které pomáhá onkologicky nemocným dětem důstojněji projít náročnou léčbou tím, že jim vyrábí paruky z pravých vlasů. Letos budeme společně s Nadací ORLEN Unipetrol a naším soupeřem HC Kometa Brno pomáhat 16leté Barunce. Přispět můžete do kasiček u vchodů na zimní stadion nebo pomocí QR platby, kterou najdete spolu s dalšími informacemi zde v článku.

Těšit se můžete na již tradiční rozbruslení s příčesky a také na speciální dresy, ve kterých odehrajeme celý zápas a které následně půjdou do aukce na pomoc Novému háru. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov