Preview A-tým 02.01.2023
Autor: Lukáš Bolech

Do nového roku vstoupí Verva utkáním na ledě brněnské Komety

Na utkání 34. kola TELH vyjedou litvínovští do moravské metropole. Obě mužstva musí zabrat a odrazit se od špatných výsledků. Verva padla třikrát za sebou, Kometa čtyřikrát. Kterému celku se podaří urvat body a nastartovat se na lepší zítřky? Utkání startuje 3.1. v 18:00.

Slabší chvilka Vervy

Litvínov se po vydařené sérii zápasů propadl do situace, kdy má v zádech tři porážky. Od uplynutí Vánočních svátků to Vervě neklape. Vše začala domácí porážka s kladenskými Rytíři, pokračovalo to prohrou na ledě karlovarské Energie a ani poslední utkání loňského roku s královéhradeckým Mountfieldem výhru nepřineslo. Černožlutí ale za porážku v prodloužení brali alespoň bod. Bodů má tak Cheza po 33 odehraných utkáních 40 a díky lepšímu rozdílu ve skóre poskočila na 10. příčku před Mladou Boleslav.

Útok drží stále slušné statistiky. S 91 vstřelenými brankami se litvínovští hokejisté řadí mezi čtyři nejlépe atakující celky v lize. V obranných řadách je to však o poznání horší. Obdržených branek čítají 98, což je aktuálně třetí nejhorší počin.

Nejproduktivnějším hráčem černožlutých je Šimon Stránský (7+20), který se díky asistenci v minulém kole vrátil mezi nejlepších 10 bodujících hráčů ligy.

Trápící se Kometa

Brněnský hokejový celek zažívá nezáviděníhodné trable. Slabé výkony, které shodou okolností postihly Kometu 20.11. utkáním s Litvínovem, stály Martina Pešouta trenérský post. V této funkci jej nahradil Patrik Martinec, který tak po vyhazovu z pražské Sparty přijal novou výzvu na lavičce brněnského rivala. Premiérové utkání Brňané pod novým koučem víceméně zvládli, porazili doma Kladno po prodloužení 3:2. Ale že by dostalo mužstvo nový impuls tvrdit nelze. Dokládá to příchod další posily do trenérského štábu, kterou je Jaroslav Modrý. Ten se tak po vyhazovu z Českých Budějovic postavil vedle svého bývalého kolegy za záda modrobílých.

Brněnským fanouškům dochází s výsledky trpělivost. Kometa je nejhorším týmem za posledních 15 kol. Během tohoto období ukořistila jen devět bodů a zvítězila pouze jednou za tři body, když 18.11. porazila ve své Winning Group Aréně Plzeň 3:1. Celkem má za 32 odehraných duelů 41 bodů. Se 78 vstřelenými brankami jsou pátý nejméně skórující a s 97 inkasovanými brankami čtvrtý nejhůře bránící celek ligy.

Nejproduktivnějším hráčem Brna je Petr Holík (7+26), jemuž patří druhá nejlepší příčka v kanadském bodování napříč ligou.


Poslední vzájemná utkání

7.10. Kometa Brno - Litvínov 5:4

20.11. Litvínov – Kometa 5:1

Soupisky z posledního kola

HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Kundrátek (A), Ščotka, Holland, Kučeřík, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Horký, Holík, Flek – Kollár, Zaťovič (C), Koblížek – Strömberg, Kratochvíl, Dufek – Malý, Süss

HC Verva Litvínov: Godla (Zajíček) – D. Zeman, Zile, Šalda, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Abdul, Estephan, Kudrna – Hlava, Gut, Straka – Zygmunt, Jurčík, Havelka

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov