Preview - Dorost 14.09.2021
Autor: Šimon Kadeřávek

Dokáže dorost poprvé zvítězit? O tři body budou Severočeši bojovat na ledě Třemošné

Po dvou kolech má Litvínov na svém kontě pouhý bod. Ten získal díky prohře v samostatných nájezdech, chemici ale doufají, že konečně zaznamenají plný počet bodů. Soupeřem jim totiž bude Meteor Třemošná. Zápas začíná v 16:15.

Oba týmy na sebe narazily před dvěma lety a pokaždé se radovali černožlutí. Nejdříve Litvínov předvedl úctyhodný výkon na venkovním kluzišti. O výhře se rozhodlo už v prvním dějství, kdy skóroval Vopat, Slavík a Skuhrovec. Junioři poté nastříleli dalších pět branek a byla z toho výhra 8:0. O zhruba měsíc později se nadřeli mnohem více. Na úvodní trefu se čekalo až do 38. minuty. V závěrečném dějství ale pálil přesně Adámek s Dejem, a tak branka Peška nic nezměnila.

Litvínovský tým neprožívá ideální vstup do soutěže. První dvě klání sice odehrál na domácím ledě, nicméně oba zápasy prohrál. Nejdříve v samostatných nájezdech nestačil na Mladou Boleslav, následovalo sobotní utkání proti Plzni.

Západočeši potvrdili roli favorita a na ZS Ivana Hlinky v klidu dokráčeli pro tři body. Během prvních deseti minut vedli hosté už 2:0, chemici se nadechli zásluhou Šprynara. Plzeň si vedení pohlídala a zásluhou Kučery, Hořejšího a Mazance třikrát slavila. V závěru korigoval skóre Raichl, ale na prohře 2:5 už nic nezměnil.

Třemošná je na tom ještě hůře než Litvínov, protože má po dvou kolech nula bodů. Hned na úvod nestačili na kladenské Rytíře a prohráli 0:6. Za zmínku stojí výkon brankáře Matyáše Maříka, který čelil 43 střelám, za svá záda pustil jen šest pokusů. Meteor chtěl napravit zaváhání na ledě Hvězdy Praha. Tým z hlavního města ale otevřel skóre už po třiceti šesti vteřinách. Góly postupně přibývaly a Třemošná nakonec skončila s debaklem 0:8. Tým z Plzně tak stále čeká na první gólový zápis.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov