Preview A-tým 28.03.2024
Autor: Lucie Mužíková

Je to jasné. VERVA v semifinále vyzve pardubické Dynamo

Čtvrtfinálové série Tipsport play off jsou všechny již minulostí, a proto je jasné, že chemici v semifinále vyzvou v bitvě o finále Pardubice. Jaká byla vzájemná letošní střetnutí, jak Dynamo zvládlo čtvrtfinálovou sérii, jaké jsou termíny semifinále a jak bude probíhat prodej vstupenek? Čtěte dále!

Letošní vzájemné zápasy

Souboji Vervy a Pardubic patřilo úvodní kolo. Chemici zajeli na východ Čech na led jednoho z největších favoritů soutěže a museli v prvním ostrém zápase skousnout prohru 1:5. Jedinou trefu žlutočerných zapsal Koblasa. Pardubice možná těžily i ze své rozehranosti díky zvládnutým duelům v rámci Ligy mistrů. Odveta se chemikům povedla na jedničku s hvězdičkou. V přímém souboji o čelo tabulky využili domácího prostředí a díky výhře 4:1 slavili se svými fanoušky průběžné první místo. Branky vítězů zaznamenali dvakrát Kirk, jednou Koblasa a Gut. Ve 27. kole, znovu na ledě Dynama, Litvínov bojoval se sestavou, která doznala nucených změn ať už ze zdravotních nebo disciplinárních důvodů. Přesto to byl znovu on, kdo se radoval z výhry, tentokrát 4:2. Pikantní branku trefil Tomáš Urban, který na severu Čech hostoval právě z Pardubic, k němu se přidali Šalda, Maštalířský a znovu Koblasa. Odvetu následně ovládlo Dynamo, které Litvínovu oplatilo domácí prohru a ovládlo zatím poslední vzájemné měření sil 1:3, když jedině Kirk překonal Willa v brance Pardubic.

Cesta Dynama do semifinále

Vítěz základní části, který stanovil i nový rekord v počtu vybojovaných bodů, pochopitelně v průběhu předkola zaslouženě odpočíval a bitvy o kvalifikaci do hlavní části play off sledoval zpovzdálí. Ty mu nakonec přisoudily soupeře fanouškovsky nejatraktivnějšího - východočeského rivala z Hradce Králové. Dynamo naplnilo nelehkou roli favorita a zvítězilo 4:1. Přestože zápasy byly nesmírně vyrovnané, a rozhodnout muselo tedy prodloužení nebo vítězný gól padl šest vteřin před uplynutím 60. minuty. Jedinou výhru Mountfield zapsal ve třetím vzájemném duelu, který hostil a který zvládl v samostatných nájezdech.

Nejlepším střelcem Pardubic byl v této sérii Tomáš Vondráček se třemi brankami, který přidal jednu asistenci a vede týmovou produktivitu. Po dvou brankách přidali Tomáš Zohorna a Robert Kousal. Po třech kanadských bodech posbírali Mandát, Sedlák, Košťálek, Hájek, Poulíček a Radil.

Brankoviště velice spolehlivě straží Roman Will. 31letý gólman byl důležitým článkem postupu přes houževnatého soupeře a s téměř 94% úspěšností je klíčovým mužem pardubického týmu.

Termíny utkání

SF1: HC Dynamo Pardubice - HC VERVA Litvínov neděle 31. března 17:00

SF2: HC Dynamo Pardubice - HC VERVA Litvínov pondělí 1. dubna 17:00

SF3: HC VERVA Litvínov - HC Dynamo Pardubice čtvrtek 4. dubna 17:30

SF4: HC VERVA Litvínov - HC Dynamo Pardubice pátek 5. dubna 19:00

případná další utkání

SF5: HC Dynamo Pardubice - HC VERVA Litvínov pondělí 8. dubna

SF6: HC VERVA Litvínov - HC Dynamo Pardubice středa 10. dubna

SF7: HC Dynamo Pardubice - HC VERVA Litvínov pátek 12. dubna

Informace ke vstupenkám

Přehledné informace naleznete zde!

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >