Rozhovory 01.04.2024
Autor: Daniel Fekets

Jsou to vyrovnané zápasy, rozhodnout může jedna střela, ví Matúš Sukeľ

Chemici úvodní dva semifinálové duely na východě Čech prohráli, přestože obě partie byly až do konce otevřené. Ve druhém klání Pardubice dlouho vedly o gól, načež až v úplném závěru přidaly dvě pojistky do prázdné brány. Série bude pokračovat ve čtvrtek a v pátek v Litvínově.

V první třetině byl aktivnější domácí celek, který se nakonec pár sekund před sirénou radoval z gólu Tomáše Vondráčka. „Chceme se držet na puku, chceme se hnát dopředu, ale Pardubice do toho nastoupily dobře a byly všude rychleji. My jsme ale hráli celkem zodpovědně v našem pásmu,“ popsal úvodní dějství útočník Matúš Sukel'.

„Ve druhé třetině se to ale srovnalo. Začali jsme více hrát, byli jsme lepší a silnější na puku. V dalších zápasech musíme být sebevědomější,“ doplnil slovenský reprezentant.

Dlouho tak platil stav 1:0 pro domácí. V závěrečných minutách třetí části měl Litvínov k dispozici přesilovku, avšak ani přes velký počet střel Romana Willa nepřekonal. V závěru pak dali domácí další dva góly. „Když už dostaneme přesilovku, musíme si pomoct. Musíme je využívat. Podíváme se na to, co musíme zlepšit a do příštích zápasů to zlepšíme,“ zavelel Sukel'.

Co podle klíčového litvínovského útočníka scházelo ke vstřelení přesilovkového gólu? „Musíme se tlačit do brány a clonit brankáři. Je třeba dát i nějaké špinavé góly, protože na krásu se hrát nebude.“

Litvínov tak z Pardubic jede za stavu 0:2 na zápasy, nyní má před sebou dvě domácí utkání. „Teď jsme odehráli těžké zápasy, ale v každém zápase náš brankář podržel a dával nám šanci na vítězství. Škoda, že jsme nedali gól a nedokázali jsme srovnat. Jsou to vyrovnané zápasy, je to o jedné střele. V dalším zápase musíme najít způsob, jak skórovat,“ uvědomoval si útočník s číslem 91 na zádech.

„Pardubice mají silné mužstvo, ale my jsme také silné mužstvo. Teď jedeme domů, kde věřím, že ukážeme svou sílu a dokážeme vyhrát. Hlavně nám pomůže plný zimák. Myslím si, že to budou jiné zápasy,“ dodal Sukel' směrem k domácím bitvám.


Mládež 10.07.2024

HC Litvínov: Složení trenérských týmů

HC Litvínov, sportovní spolek, zveřejnil seznam trenérů jednotlivých týmů mládeže pro sezónu 2024/25. Jsou mezi nimi opět bývalí extraligoví hráči, mistr ligy, trenér reprezentačních brankářů i řada trenérů s bohatými zkušenostmi.
Více >
Partneři 15.05.2024

Hráči Litvínova se budou podepisovat v Lounech na akci Toyota Louwman

Akce autosalonu je určená pro rodiny s dětmi a vy se můžete těšit na bohatý doprovodný program a také na autogramiádu našich hráčů!
Více >
Konto našeho srdce 15.05.2024

Konto našeho srdce se společností DataLife, a.s. Litvínov pomohli mamince samoživitelce šestnáctiletého Tomáše

Ve spolupráci s pobočkou WOMEN FOR WOMEN, o.p.s. v Mostě, která nás požádala o podporu své klientky, maminky šestnáctiletého Tomáše. Maminka je samoživitelka a chtěla pro svého syna sportovní náčiní k vyplnění volného času formou sportovní aktivity. Přestože pracuje a dochází na brigády, vystačí ji peníze pouze na pokrytí nájmu, ošacení a stravy...
Více >