Preview A-tým 03.11.2022
Autor: Lukáš Bolech

Litvínov bude chtít přidat čtvrtou výhru v řadě. Soupeřem je Kladno

Utkání 18. kola TELH nabídne souboj předposledního Litvínova s posledním Kladnem. Fakt, že se jedná o duel mužstev ze dna tabulky však neznamená, že se nemají diváci na co těšit. Rytíři vyzvou borce zpod Krušných hor 4.11. v 18:00.

HC Verva Litvínov

Černožlutí nabírají pod novým trenérským štábem na síle a po nezdařeném vstupu do sezony přinášejí fanouškům svými výkony radost. V posledních třech utkáních vybojovali osm z devíti možných bodů. Na domácí výhru 4:0 nad pražskou Spartou, navázali Ropáci výhrou 3:2 po prodloužení v Liberci a následně dalšími třemi body doma proti Českým Budějovicím po výsledku 6:4. V pátek je čeká poslední venkovní utkání před reprezentační pauzou. Sestava se s lepšími výkony postupně ustaluje, ale tým se bude muset obejít bez služeb zraněného brankáře Mateje Tomka, jenž si po nešťastném střetu poranil klíční kost a čeká jej operace, a také bez útočníka Marka Berky, který bude v rámci hostování hájit barvy Sokolova.

Nejproduktivnějším hráčem Vervy je Giorgio Estephan (4+11), kterému patří 11. místo v tabulce produktivity celé ligy.

Rytíři Kladno

Kladenští se po minulém kole propadli na poslední příčku právě místo Litvínova. To odehráli na ledě královéhradeckého Mountfieldu a utkání to bylo velmi zajímavé. Hradečtí se dvěma zásahy do času 00:37 postarali o druhý nejrychlejší dvougólový vstup do utkání v historii ligy. Manko však dokázali Středočeši stáhnout ještě během první třetiny, která skončila 3:3. Až do 57. minuty patřilo utkání Rytířům, kteří si vytvořili pohodlný náskok 7:4. Náskok hostující celek možná ale ukolébal natolik, že během 210 vteřin třikrát inkasoval, včetně branky Jakuba Lva, jenž srovnával v čase 59:59. Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém dokonal kladenskou zkázu Graeme McCormack. Za posledních 12 utkání má Kladno na kontě pouze 2 výhry.

Nejproduktivnějším hráčem Rytířů je Tomáš Plekanec (3+10), kterého můžeme najít na 23. místě ligového bodování.


Poslední vzájemné utkání

Poslední střet ovládli Rytíři na ledě Vervy výhrou 2:1 po prodloužení.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov