A-tým 29.09.2022
Autor: Vladislav Kollert

Litvínov posiluje obranné řady. Z AHL přichází pravák Josh Wesley

HC VERVA Litvínov přivádí novou posilu do obranných řad. Tou je šestadvacetiletý obránce Josh Wesley, který loňský ročník odehrál na farmě St. Louis ve Springfieldu Thunderbirds. „Dlouhodobě jsme sháněli ještě jednoho obránce. Věříme, že svými parametry dokáže také přitvrdit naší hru,” říká generální ředitel Pavel Hynek.

Josh Wesley nastoupil do sedmi sezón v AHL, kde si připsal celkem 166 startů včetně play-off a nasbíral 27 bodů. Čtyři sezóny působil také v ECHL, ve které nastoupil do 135 utkání a nasbíral 64 bodů. Angažmá v Litvínově pro něj bude prvním evropským působištěm. Rodák z amerického Hartfordu bude se svými 191 centimetry druhým nejvyšším hráčem chemiků po Danielu Kolářovi. Je synem slavného Glena Wesleyho, který má přes 1600 startů v NHL a s Carolinou Hurricanes oslavil zisk Stanley Cupu v sezóně 2005/2006.

„Je to oboustranný obránce, který by nám měl pomoci dát nějaké góly. Věříme, že Josh bude platnou posilou i posílením konkurence v obranných řadách," říká hlavní trenér Litvínova Vladimír Růžička. 

Kompletní kariérní statistiky Joshe Wesleyho:

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov