Rozhovory 09.01.2022
Autor: Šimon Kadeřávek

Máme dlouhodobě problém ve druhých třetinách, kroutí hlavou Petr Straka

Severočeši tajně doufali, že by v zápase s Kometou mohli zlomit prokletí smolných konců. Během první třetiny chemici dvakrát skórovali. Jeden zásah obstaral Balinskis, za druhým stál útočník Petr Straka. Více bodů ale nakonec bralo hostující Brno.

Litvínov nezačal utkání vůbec špatně, protože už po deseti minutách slavil Balinskis, jemuž asistoval Fronk. Mladý útočník dostal od kouče Růžičky prostor v první formaci. O několik chvil později nasměroval Vervu za body Straka. Jenže Kometa nechtěla svou kůži nechat lacino a díky přesilovkové brance Zaťoviče zaznamenala kontaktní gól. Ve třetím dějství se hosté na chemiky dotáhli zásluhou obránce Tanseyho. Obrat nakonec dokončil v prodloužení produktivní Mueller.

„První třetina byla z naší strany dobrá, využili jsme šance a odskočili jsme,“ načal pozápasové hodnocení Petr Straka. „Kometa sice tlačila, ale nejsem si jistý, jestli to je díky nim nebo nám,“ přemítal nahlas. „Máme dlouhodobě problém v druhých třetinách, přišlo mi jako bychom se zalekli vedení,“ kroutil hlavou šikovný útočník, který zamířil do Litvínova před letošní sezonou.

„Musíme si hlavně srovnat, co chceme hrát,“ řekl Straka. „Kometa ale dneska byla hratelná,“ pokračoval v hodnocení. „Všichni soupeři budou hladoví, protože chtějí získávat body do tabulky, která je nesmírně našlapaná,“ poohlédl se uplynulým zápasem.

„Jsem hrozně rád, že to tam padlo,“ okomentoval svou trefu, ta přišla po nezvykle dlouhé době. Straka totiž čekal na gólový zásah 23 zápasů. „Vím, že dokážu být pro tým prospěšný i bez vstřelených branek, i když jako útočník je chci dávat,“ odpovídal forvard na dotěrné otázky. „Šancí jsem měl mraky,“ odtušil upřímně. „Pro mě je důležitější výkon týmu, na druhou stranu doufám, že se to nyní zlomí a budu mít větší štěstí v koncovce,“ řekl na adresu své produktivity.

Celý rozhovor s Petrem Strakou:

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov