A-tým 28.04.2023
Autor: Petr Koukal

Matej Tomek pokračuje ve žlutočerném

Slovenský reprezentační brankář podepsal smlouvu s Litvínovem, klub uplatnil také opci na Šimona Zajíčka. Naopak Denis Godla litvínovské brankoviště opouští.

Před úterním zahájením letní přípravy je jasno o brankářské situaci pro nadcházející ročník. Dva ze současných tří gólmanů budou na severu Čech pokračovat.

Matej Tomek

Bronzový medailista z poslední olympiády v Pekingu přišel do Litvínova na hostování z brněnské Komety v říjnu loňského roku. Po několika odchytaných zápasech se ovšem zranil a zamířil na operaci, po níž následovala mnohotýdenní pauza. Když se zotavil, vrátil se do kádru chemiků a hostování si prodloužil do konce sezóny. Na tu nadcházející podepsal slovenský gólman v Litvínově smlouvu. "Matej podával výborné výkony. Potom se zranil, ale vrátil se. I díky němu se nám povedl závěr sezóny, který vyústil v postup do play off. Se Šimonem Zajíčkem vytvoří velmi slušnou dvojici," myslí si trenér brankářů a dnešní narozeninový oslavenec Zdeněk Orct.

Matej Tomek v uplynulé sezóně odchytal 14 zápasů v základní části a další dva v předkole play off s Třincem. Dvakrát vychytal čisté konto a úspěšnost zásahů v základní části udržel nad hranicí 93 %.

Šimon Zajíček

Jednadvacetiletý brankář Vervy nastoupil do rovné poloviny zápasů v základní části. Z šestadvaceti startů odešel jednou nepřekonán. Start si připsal také v posledním utkání sezóny, kdy litvínovští na domácím ledě v předkole play off prohráli s čerstvým mistrem letošního ročníku extraligy. "Zajda momentálně patří k nejtalentovanějším gólmanům u nás. Na svůj věk odchytal velkou porci zápasů a já doufám, že tuhle svou výkonnost si udrží i v příští sezóně a potvrdí to, co do něj v Litvínově vkládáme," říká kouč litvínovských gólmanů k rozhodnutí uplatnit opci.

Denis Godla

S Litvínovem se naopak loučí brankář Denis Godla, který do klubu přišel před třemi lety na startu sezóny 2020/2021 z Kladna. Za Litvínov během tří sezón odchytal 110 zápasů v základní části a další tři přidal v play off 2021. Na konci poslední sezóny se dostal mimo sestavu a plnil roli třetího brankáře. "Od Denise se možná čekaly lepší výsledky. I když u brankáře jdou výkony hodně ruku v ruce s týmem, jsou to spojené nádoby. Když jsme se rozhodli podepsat Mateje Tomka a uplatnit opci na talentovaného Šimona Zajíčka, bylo jasné, že tři takovéto gólmany v kádru držet nemůžeme. S Denisem jsme tak ukončili smlouvu a on má možnost si najít jiné angažmá a opět chytat," vysvětlil šéf mužů v masce.

Denisovi bychom rádi za tři roky v litvínovských službách poděkovali a popřáli mu mnoho štěstí a úspěchů v další hokejové kariéře i v osobním životě.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov