Rozhovory 03.07.2024
Autor: Vladislav Kollert (Foto: fotoarchiv hráče)

Maxim Čajkovič: Z klubu jsem cítil velký zájem. Minulost je za mnou

Maxim Čajkovič přichází do Litvínova ze zámoří, stal se již čtvrtou ofenzivní posilou Vervy. Jak se těší na angažmá pod Krušnými horami, proč se rozhodl pro Litvínov a jakým stylem hokeje se chce prezentovat?

Maxime, jak se rodil přestup do Litvínova? Proč ses rozhodl zrovna pro Litvínov?

S Litvínovem jsme byli v kontaktu od konce sezóny. Z klubu jsem cítil velký zájem a nabyl dojmu, že to bude fungovat z obou stran. Nakonec jsem se rozhodl, že to je nejlepší varianta.

Bavil ses s někým z kabiny, znáš se s někým?

Ano. Můj dobrý kamarád je Fero Gajdoš, který s klubem na začátku léta podepsal. Bavil jsem se i s Matejem Tomkem, jak to v klubu chodí a tak dále, on mi dal pouze dobré recenze. I to hodně pomohlo v rozhodování.

Jak by ses popsal jako hráč, co jsou tvé přednosti a jaký styl na ledě vyznáváš?

Myslím si, že umím vystřelit a dát gól z různých situací. Zároveň hledám své spoluhráče v lepších pozicích. Mám rád aktivní styl hokeje, chci napadat, bojovat o puky a prodlužovat čas v našem útočném pásmu.

Jaké jsou tvé cíle pro nadcházející sezónu?

V první řadě chci dobře zapadnout do týmu a plnit všechna očekávání, co ode mě vedení má. Rád bych s týmem navázal na úspěch z minulého roku a určitě bych to chtěl ještě zlepšit. Cíle to nejsou nízké, ale nejsou nereálné a je možné jich dosáhnout.

Mluvil jsi o své pozici v týmu, ale v mládežnických letech jsi měl jednu záležitost, která proběhla médii, když jsi předčasně opustil kemp slovenské dvacítky…

Tenkrát mi bylo 19 let, byl covid a situace byla taková, jaká byla. Byla to i taková shoda náhod, ale už jsem to za sebe dávno zahodil a je to pro mě úplná minulost. Od té doby jsem šel jenom dál, byl to můj jediný přešlap. Nic takového se od té doby nestalo a ani se nestane nic, co by můj tým a mě mohlo nějakým způsobem oslabit a zpomalit.

Kdy se připojíš k týmu?

Do Litvínova dorazím v pondělí 22. července, kdy nám začíná spojená příprava.

Jak jsi trávil léto doposud?

Zatím jsem byl v Bratislavě s rodinou a přítelkyní. Už osmým týdnem trénuji a připravuji se na sezónu. Ve volném čase si jdu zahrát třeba golf, jdu na koupaliště a tak podobně, jsou tam i nějaké oddychy mezi tréninky.

Zápasy - Dorost včera

Velké drama, dorost se ale vrací z Boleslavi bez bodů

Litvínovští dorostenci toužili v Mladé Boleslavi navázat na včerejší ideální vstup do nové sezóny, když na svém ledě porazili nováčka z Plzně 5:1, po velké bitvě ale slavili Středočeši.
Více >
Zápasy - Junioři včera

Junioři vítězí i ve třetím kole a vedou DHL extraligu!

Dva dny, dva domácí zápasy. Mladá hráči Vervy dnes po Přerově na svém kluzišti přivítali Berany ze Zlína.
Více >
Zápasy - Dorost před 2 dny

Ideální vstup do sezóny, dorost nedal šanci plzeňským Vlkům

Extraliga dorostu vytáhla svou oponu, litvínovští dorostenci na úvod nového ročníku přivítali na svém ledě nováčka soutěže - Pilsen Wolves.
Více >
×
Dnes v   | Muži
Düsseldorfer EG (D)
HC VERVA Litvínov