Tiskové zprávy před 2 dny
Autor: Vladislav Kollert

Mladý talent Beran přesvědčil v letní přípravě a podepsal profesionální smlouvu

Dvacetiletý obránce Vít Beran nastoupil v letní přípravě do pěti utkání a svými výkony přesvědčil realizační tým litvínovské Vervy a podepsal profesionální smlouvu s možností uplatnění víceleté opce. Klub bude také moci využívat služby mladého brankáře Adama Kubíka.

189 centimetrů vysoký Beran prošel mládežnickými celky Litvínova, v loňské sezóně působil v kanadské BCHL a americké NCDC. V předloňské sezóně oblékal dres litvínovské juniorky, za 51 utkání nasbíral 10 kanadských bodů (2+8). Letošní ročník začne mladý obránce z důvodu herního vytížení v nižší soutěži, bude ale k dispozici jak litvínovské juniorce, tak A-týmu.

„Víťa zaujal v letní přípravě tak, že si řekl o profesionální smlouvu. Má velký potenciál, zároveň si ceníme i charakterových vlastností. Věříme, že bude tvrdě pracovat tak, aby se nadále zlepšoval," říká sportovní manažer Tomáš Vrábel. „Jsme přesvědčeni, že se do budoucna může jednat o obránce, který si svým přístupem, charakterem a kvalitou řekne o svou pozici v týmu,“ dodává hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek.

Během sezóny budou chemici moci využívat také služby mladého brankáře Adama Kubíka, který bude k dispozici litvínovskému A-týmu během tréninků a v případě potřeby jako jedna z variant realizačního týmu na post brankářské trojky. „Jsme nesmírně rádi, že máme možnost mít Adama v tréninku. Jsme přesvědčeni, že to napomáhá jeho dalšímu růstu,“ zakončuje hlavní trenér Karel Mlejnek.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov:

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček, Adam Kubík

Obránci: Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile, Ondřej Baláž, František Gajdoš, Jared McIsaac, Adam Polášek, Denis Zeman, Vít Beran

Útočníci: Maxim Čajkovič, Michal Gut, Martin Havelka, Nicolas Hlava, Josef Jícha, Ondřej Jurčík, David Kaše, Ondřej Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Matěj Pekař, Filip Sandberg, Matúš Sukeľ, Lukáš Vopelka, Pawel Zygmunt

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov