Rozhovory 08.09.2024
Autor: Redakce

Nepodali jsme ideální výkon, přiznal po duelu s Düsseldorfem Jícha

Ve finále drážďanského turnaje chemici nestačili na tým Düsseldorfu v poměru 1:4. Jedinou branku našich barev trefil v oslabení Josef Jícha.

Po prohraném finálovém utkání pochopitelně panovalo v kabině zklamání. I když se jednalo o přípravný letní turnaj, Litvínov v něm chtěl být maximálně úspěšný. "Dneska to z naší strany nebyl ideální výkon. První třetina byla taková nijaká, a i když jsme se od té druhé zlepšili a vytvořili si šance, góly dával soupeř. I přes naše snížení v poslední části se nám už vyrovnat nepodařilo," popisoval finálové utkání svýma očima Josef Jícha.

Ten byl jediným střelcem našeho týmu, to když ve třetí třetině ve vlastním oslabení snižoval na 1:3. "Dobře jsme vybojovali puk, Guťák to dostal na mantiel a viděl mě na středu. Dostal jsem dobrou nahrávku, povedlo se mi ujet a alespoň snížit," pokračoval Jícha, který se do hry dostával také právě v nerovnovážném poměru hráčů na ledě v neprospěch chemiků. "Počítám s tím, že moje role v týmu bude spíše defenzivní a právě mohu klukům pomoct v oslabeních. Mám takový bruslivý, bojovný styl a uvidíme, jestli se probojuju třeba do třetí lajny. Ale vždycky se budu snažit, abych především prospíval týmu."

Chemici v přípravě sehráli celkem osm duelů s nakonec vyrovnanou bilancí čtyř výher a čtyř proher. "Odehráli jsme dobré i horší zápasy, poměřili síly i s velice silnými soupeři. Často se měnila sestava, trenéři zkoušeli různé kombinace. Prostě klasická příprava," vysvětloval Jícha. Do 18. září, kdy konečně vypukne nový ročník extraligy pro černožluté barvy domácím duelem s Hradcem Králové, zbývá posledních deset dní. Jaký program nyní čeká A-tým Vervy? "Dva dny volna a pak už tréninky k ladění taktických věcí, abychom byli do ostré sezóny co nejlépe připravení," uzavřel rozhovor Josef Jícha.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov