Preview A-tým 04.11.2023
Autor: Lukáš Bolech

Poslední utkání před reprezentační pauzou. Verva vyzve hradecký Mountfield

Před reprezentační pauzou zavítá na Zimní stadion Ivana Hlinky Hradec Králové. Verva bude usilovat o prodloužení domácí neporazitelnosti, kterou drží již 10 utkání v řadě. Hostující Hradec bude chtít naopak prolomit sérii třech venkovních porážek. Utkání startuje v neděli 5. 11. v 15:30.

Hradec Králové

Mountfield je doposud méně výrazným celkem, než jak byli fanoušci zvyklí v minulém ročníku. Ke dnešnímu datu posbíral za 17 utkání 22 bodů a náleží mu devátá příčka. Venku odehráli 8 utkání, z nichž zvítězili pouze dvakrát za plný počet bodů. Bylo tomu tak hned v prvním kole na ledě brněnské Komety a poté 1. října v Třinci. Na Kladně a v Olomouci vyloupili body dva. Bez bodu odjeli ze Sparty, Plzně a Liberce.

Poslední utkání odehráli doma v pátek proti Českým Budějovicím. V souboji, jemuž přidává pikantnost přestup titulárního sponzora, zvítězili 4:1. „Byl to pro nás důležitý zápas, Budějovice mají skvělé hráče a chtěli jsme za každou cenu vyhrát. Hráči na to byli nastavení od první minuty. Ze začátku na nich byla vidět i lehká nervozita, hra byla neurovnaná, ale pomohli jsme si přesilovkou a od té chvíle jsme byli o krok napřed. Velký kus práce odvedli i hráči na oslabení. Byl to týmový výkon podpořený Patrikem Bartošákem a vítězství si moc vážíme,“ netajil se radostí hlavní trenér Patrik Martinec.

Nejlépe bodujícím hráčem týmu je slovenský snajpr Oliver Okuliar (12+5), který je společně s pardubickým Radilem aktuálně nejlepším střelcem ligy. Role jedničky připadá na Patrika Bartošáka (91,67 %), který naskočil do třinácti utkání. Záda mu kryje Fin Henri Kiviaho (89,90 %), jenž zasáhl do pěti zápasů.

HC Verva Litvínov

Chemici drží s 37 body druhou příčku a je jisté, že na ni přečkají i během mezinárodního turnaje Karjala. Na vedoucí Pardubice ztrácí čtyři body a stejně velký náskok mají na Spartu. V domácích utkáních je Litvínov stoprocentní. Z 10 utkání zvítězil ve všech a pouze s Kladnem ztratil bod. Venkovní výkony už tak veselé nejsou. Ze sedmi výjezdů přivezl sedm bodů z 21 možných. Nejprve padl v Pardubicích, poté zvítězil v Brně, Hradci a Karlových Varech. V poslední třech utkáních v Olomouci, Plzni a Liberci ale nevybojoval ani bod.

Poslední utkání odehráli černožlutí hokejisté v již zmíněném Liberci. Po prohrané první třetině dokázal vyrovnat na 1:1 David Kaše, když výstavní trefou využil přesilovou hru. Poté ale domácí postupně zvyšovali skóre až na 4:1. Za toho stavu ještě snížil Michal Gut, to však na otočení výsledku nestačilo. Forvard Martin Faško-Rudáš následně gólem do prázdné branky završil hattrick. „Připravovali jsme se na utkání s vědomím toho, že chceme být dobří v soubojích. Věděli jsme, že identita Tygrů je na nich stavěná. Neumím říct, jestli jsme byli lepší, horší, nebo to bylo vyrovnané. Z mého pohledu rozhodovaly standardní situace. Mrzí mě, že jsme venku prohráli potřetí za sebou,“ zhodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Karel Mlejnek.

Nejlépe bodujícím hráčem týmu je David Kaše (8+13), jenž je zároveň druhým nejlépe bodujícím hráčem ligy. Brankářská jednička Matej Tomek (91,53 %) odchytal 13 utkání. Jeho parťák Šimon Zajíček (92,37 %) odchytal, včetně posledního utkání, duely čtyři.

Poslední vzájemný zápas

Naposledy se oba celky utkaly 27. září v hradecké ČPP Areně.

5. kolo Mountfield HK – Litvínov 2:3 sn (Okuliar, Pavlík – Gut, Hlava, rozh. nájezd Koblasa)

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >