A-tým 21.12.2022
Autor: Petr Koukal

Před Vánoci jede Verva ještě do jihočeské metropole

Chemici po reprezentační přestávce navázali na domácí výkony a nad Libercem zvítězili v samostatných nájezdech. Před Štědrým dnem stihnou odehrát ještě 30. kolo Tipsport extraligy na ledě českobudějovického Motoru. Úvodní buly zápasy je naplánované na čtvrtečních 17:30.

Trápící se Motor

Jihočeši se momentálně nachází na předposledním místě extraligové tabulky. V osmadvaceti duelech dosud nasbírali 33 bodů. Hůře je na tom jen poslední Kladno, které má o čtyři body méně. Pro Motor bude zítřejší zápas teprve druhým prosincovým představením na domácím ledě, čtyři z posledních pěti zápasů totiž sehrál na ledě soupeřů. Ten úplně poslední po reprezentační přestávce v Mladé Boleslavi. Domácí brali všechny tři body za vítězství 2:1. Domácí trenér Jaroslav Modrý bude jistě spoléhat na lídry týmu, kterými jsou kapitán a nejlepší střelec Motoru Milan Gulaš a nejproduktivnější hráč Lukáš Pech. Druhý jmenovaný byl nedávno dokonce zvolen nejlepším sportovcem Jihočeského kraje za rok 2022. Do sestavy se vrátili také dlouhodobě zranění Kristofers Bindulis a Stuart Percy.

Hokejisté Českých Budějovic do vánočního zápasu nastoupí ve speciálních dresech, které následně půjdou do dobročinné aukce. Z jejího výtěžku klub podpoří handicapované děti.

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina – Vráblík, Štencel (A), Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Gazda – Valský, Pech (A), Čachotský – Gulaš (C), Hanzl, Strnad – Přikryl, Toman, Dzierkals – Karabáček, Vopelka, Tomeček.

Chemici na ledě soupeřů

Chemici jsou v tabulce postavení o dvě příčky výše na 11. místě. V Budvar Aréně budou zároveň hájit tříbodový náskok právě na České Budějovice. Pravdou ovšem je, že litvínovským hokejistům se letos ve venkovních utkáních příliš nedaří. V tabulce sestavené ze zápasů na ledě soupeřů jsou na samém konci s pouhými šesti body. Přesto trenér Karel Mlejnek veze na jih republiky kromě jiného stále i nejlepšího střelce celé soutěže. Šestnáctigólový Andrej Kudrna bude spoléhat na týmový výkon svých spoluhráčů, který povede k bodovému zisku. O další body do týmové i osobní statistiky budou usilovat také nejproduktivnější chemici Giorgio Estephan a Šimon Stránský, který krásným blafákem rozhodl o vítězství Vervy nad Libercem po samostatných nájezdech ve včerejším domácím utkání.

Sestava Litvínova z posledního zápasu:
Zajíček – Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Šalda, Demel (A) – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Stránský – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Verva versus Motor

V letošní sezóně se týmy potkaly dosud dvakrát. V zápasech se vždy radovali domácí a vždy nadělili svému soupeři šest kousků. Na začátku soutěže Motor zvítězil v Budvar Aréně 6:3, na Zimním stadionu Ivana Hlinky brali výhru chemici po výhře 6:4. Kdo zvítězí v zítřejším utkání budeme vědět přibližně za 24 hodin.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov