Preview A-tým 30.09.2023
Autor: Kamila Stříteská

Přidá Verva šestou výhru nad Třincem?

V prvoříjnovém zápase vyzvou litvínovští k souboji třinecké Oceláře. Chemici se vezou na vítězné vlně a připsali si již pět výher v řadě. Natáhnou šňůru, nebo budou úspěšnější hosté z Třince? Nedělní utkání začíná v 17:30 hodin.

Až snový start zažívají svěřenci Karla Mlejnka. Po úvodní porážce se totiž chemici vezou na vítězné vlně. V pátečním klání se Litvínov představil na domácí půdě s mladoboleslavskými bruslaři. Velice vyrovnaný souboj rozhodla třetí třetina. „Každá výhra dodá sebevědomí jak jednotlivcovi, tak týmu. V zápasech ukazujeme výborný charakter, zatím jsem spokojený," lepší uvedl kapitán Vervy Matúš Sukeľ. Díky dosavadnímu průběhu sezony se Litvínov právem nachází na 3. místě v celkové tabulce se ziskem 14 bodů. V bodování se velice daří Jindřichu Abdulovi (5+2) a je nejlepším střelcem chemiků.

Litvínov si velice slušně vede také v přesilových hrách a zejména při hře v oslabení. Z 31 oslabení Verva inkasovala pouze 2 góly a procentuální úspěšnost se pohybuje nad 93%. Navíc chemici dokázali ve vlastním oslabení také jednou skórovat.

Z kabiny Ocelářů

Doposud se Třineckým podařilo vyhrát tři utkání a nachází se na 9. místě. Vzestup Ocelářů zastavil v pátečním klání Hradec Králové, když se Třinci nepodařilo vstřelit ani jednu branku a zároveň jich rovnou pět inkasovali. Velmi těžko jsme se dostávali do šancí a když už jsme si něco vytvořili, tak jsme to neproměnili. Soupeř trestal z protiútoků, byl silnější v osobních soubojích. Byl to pro nás těžký zápas, soupeř vyhrál zaslouženě," uvedl pro klubový web trenér Třince Vladimír Országh.

Nejproduktivnějším hráčem draků je Martin Růžička (2+5) a posléze Daniel Voženílek (3+2). V brankovišti dostává přednost Marek Mazanec s aktuálními 90,91%. 

Poslední vzájemné utkání, které ukončilo předkolo loňského play-off

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >