A-tým 22.02.2023
Autor: Petr Koukal

Šampioni z Nagana navštívili sportovní školu

Litvínovská základní sportovní škola vychovala pro český hokej velkou řadu skvělých hráčů. Dva z těch nejlepších - Robert Reichel a Jiří Šlégr - se dnes vrátili, aby současným žákům ukázali, čeho lze i v malém městě dosáhnout.

Dnes je to přesně 25 let od finále Olympijských her v japonském Naganu. Hokejovou část nazvanou Turnaj století ovládli čeští hokejisté. Velká řada z nich pochází z Litvínova a okolí. Na zdejší sportovní školu chodili také klíčoví muži semifinálového zápasu s Kanadou. Střelec úvodní branky Jiří Šlégr a autor jediného a vítězného nájezdu Robert Reichel.

Právě oni dva se dnes v atriu školy setkali s žáky, pozdravili je a společně vyhlásili vítěze výtvarné soutěže a předali jim ceny. Děti malovaly obrázky právě na téma vítězství v Naganu. Nechyběla ani autogramiáda, v atriu bude škola dnes celý den promítat záběry z olympiády. Robert Reichel přinesl s sebou i originální zlatou medaili, kterou mu před 25 lety v Japonsku pověsili slavnostně na krk.

Setkání se zúčastnili také dva současní hráči Vervy, kteří rovněž na sportovní školu chodili. Byl to obránce Jan Strejček a útočník Martin Havelka. V závěru setkání ještě proběhl s Albim a Gumou rozhovor pro školní časopis, který vedli dva žáci a zároveň hráči naší mládeže.

Věříme, že takové setkání bylo pro žáky zajímavým zpestřením a budeme moc rádi, pokud někoho inspirovalo a motivovalo stát se novým hráčem Litvínova, reprezentantem a olympijským vítězem.

Fotogalerie

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov