Klub 01.06.2021
Autor: Ondřej Vlk

Útočník Peter Jánský, mistr z roku 2015, ukončil hráčskou kariéru

Dlouholetý litvínovský útočník Peter Jánský ukončil v šestatřiceti letech hokejovou kariéru. Jeden z důležitých členů mistrovského kádru po loňské sezóně pověsil brusle na hřebík.

Peter Jánský je odchovancem mosteckého hokeje. Do Litvínova přišel v roce 2004 a v téže sezóně debutoval i za A-tým. Za chemiky odehrál 502 utkání a řadí se mezi nejlepší útočníky v litvínovské historii. Za svou kariéru v černožlutém dresu posbíral 213 kanadských bodů za 122 gólů a 90 asistencí. 

Urostlý útočník šel v kariéře postupnými krůčky a stal se členem elitního litvínovského útoku s matadory Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem. Svými výkony si vysloužil několikrát nominaci do národního týmu, ale na mistrovství světa se neprobojoval. V sezóně 2011/2012 poprvé změnil angažmá, když po dvacetigólové sezóně v dresu Vervy zamířil do Sparty Praha. V té strávil dva roky a vzhledem k přetlaku v útoku si zahrál i za pardubické Dynamo. V roce 2013 se ale vrátil zpátky na sever Čech. 

V následujícím extraligovém ročníku byl důležitým členem mistrovského týmu. Zažil svoji bodově nejlepší sezónu a výrazně přispěl k zisku mistrovskému titulu. V paměti všech litvínovských příznivců navždy zůstane gól v prodloužení pátého zápasu s Kometou Brno, kdy Peter Jánský rozhodl o postupu Vervy do finále extraligového play off. Po finále se radoval společně se všemi fanoušky litvínovského hokeje ze zisku jediného mistrovského titulu v historii klubu. 

Po mistrovské sezóně odehrál v barvách chemiků další ročník, který mu ale bodově nevyšel a následující rok se stěhoval do Chance ligy na Kladno. V dresu kladenských Rytířů zářil a vybojoval si angažmá opět v Litvínově. Od sezóny 2018/2019 pendloval po druhé nejvyšší soutěži a poslední dva roky strávil v dresu partnerských Litoměřic. Po sedmnácti sezónách v profesionálním hokeji se rozhodl ukončit svou hráčskou kariéru. 

Jany, děkujeme za všechno!

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov