Preview A-tým 25.12.2022
Autor: Daniel Tichý

Verva na svatého Štěpána přivítá poslední Kladno

V jednatřicátém extraligovém kole bude Litvínov na svém ledě hostit poslední Kladno. Chemici zažívají výborné období a dokázali zvítězit čtyřikrát za sebou. Povede se jim vyhrát i pátý zápas v řadě? Utkání startuje v pondělí 26. 12. od 15:30 hod.

Vítězná vlna Litvínova

Litvínovští zažívají ke konci tohoto kalendářního roku parádní formu. Chemici dokázali zvítězit čtyřikrát za sebou, když postupně porazili Vítkovice, Spartu Praha, Liberec a v posledním utkání před Vánoci také České Budějovice. Žlutočerní se touto sérii posunuli na jedenácté místo a na dvanácté Karlovy Vary mají náskok čtyř bodů. Jen jeden bod svěřencům Karla Mlejnka chybí na osmý Hradec Králové. 

Poslední utkání v Českých Budějovicích Verva ovládla v poměru 5:2. Velkou zásluhu na tom měl i útočník Šimon Stránský, který si připsal dvě asistence a díky tomu se dostal na první místo litvínovského bodování o bod před Giorgia Estephana. Nejlepším střelcem týmu a také celé extraligy zůstává Andrej Kudrna, ten dostal puk za záda brankářů šestnáctkrát. „V dnešním utkání byly velké emoce na obou stranách. Zápas rozhodly góly v rovnovážném stavu 5na5. Váha utkání pro oba týmy byla velká, proto tolik nervozity a emocí“, zhodnotil vypjaté utkání na jihu Čech trenér Vervy Karel Mlejnek.

Špatná forma Kladna

To kladenští to mají úplně opačně než Verva. V posledních šesti utkání dokázali zvítězit pouze jednou, když si na domácím ledě poradili s Karlovými Vary, které porazili v poměru 4:1. Poté se jim povedlo získat ještě jeden bod za prohru v prodloužení na ledě Komety Brno. Rytíři jsou na posledním místě tabulky, se ziskem devětadvaceti bodů. Na třinácté místo, které znamená záchranu v Extralize ztrácí čtyři body. Na místo zaručují play off je to bodů šest. 

V posledním utkání před Vánoci hostilo Kladno Hradec Králové, a zápas prohráli 3:6. U všech třech branek byl veterán Tomáš Plekanec, ten jednu branku vstřelil a na dvě nahrál. Zároveň je nejproduktivnějším hráčem svého týmu, když získal třiadvacet bodů. Nejlepším střelcem je Adam Kubík s devíti branky.“ Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Dostali jsme gól a neměli jsme vůbec žádný pohyb. Bohužel nám ve hře pořád chybí trocha obětavosti. V místě, na kterém se nacházíme, bych od týmu očekával trochu víc v tomhle směru“, posteskl si po utkání s Hradcem Králové trenér Rytířů Pavel Skrbek.

Sestavy z posledního utkání

Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Šalda, Wesley – Kudrna, Sukeľ (C), Válek – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Jurčík, Zygmunt – L. Stehlík, Gut, Berka.

Bow – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Slováček, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec, Brodecki – Bláha, Indrák, Procházka – Jágr, Filip, Michnáč – Melka, Zikmund, Pytlík – Beran.

Vstupenky na zápas

Pokladny se otevřou dvě hodiny před startem utkání, tedy ve 13:30. Vstupenky můžete zakoupit také online zde

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >