Preview A-tým 09.12.2023
Autor: Vladislav Kollert

Verva v Pardubicích odstartuje druhou polovinu základní části

Před prosincovou reprezentační přestávkou se chemici v neděli vydají do pardubické Enteria Areny, kde vyzvou extraligového lídra a započnou druhou polovinu letošního ročníku.

Litvínov prohrál pět zápasů v řadě

Svěřenci hlavního trenéra Karla Mlejnka neprožívají nejpovedenější období sezóny, černožlutý celek kapituloval již pětkrát po sobě. Čtyřikrát chemici nepřivezli ani bod z venkovních duelů, v posledním kláním na domácím ledě podlehli Olomouci v prodloužení. Měli jsme do utkání dobrý nástup, ale čekali jsme, že v první třetině budeme mít ještě trochu víc energie. Soupeř velice brzy srovnal hru. Co bylo pozitivní jsou ubráněná oslabení v první třetině a na začátku druhého dějství jsme ubránili další. Věděli jsme, že nějakou přesilovou hru mít budeme, což se stalo, ale bohužel jsme si gólem nepomohli. Speciální týmy na obou stranách v oslabení pracovaly velmi dobře. Myslím si, že utkání bylo naprosto vyrovnané," hodnotil utkání Karel Mlejnek.

Chemikům v utkání s Olomoucí chybělo hned několik opor, kromě zraněných Matúše Sukeľa a Janise Jakse do utkání nezasáhli také potrestaní Ondřej Kaše a Denis Zeman. První z jmenovaných bude chybět také během duelu s Pardubicemi, kdy skončí jeho dvouzápasový disciplinární trest. Menší zdravotní potíže postihly také Lukáše Válka a Ondřeje Jurčíka, v sestavě se naopak objevili mladíci Ondřej Baláž, Fabien Kočí, či Tomáš Urban.

Vzájemná utkání

Litvínov i v polovině sezóny zůstává spolu s Libercem jedním ze dvou týmů, které dokázali pardubické Dynamo porazit v základní hrací době. Chemikům se to povedlo 27. října v přímém souboji o první místo. Před vyprodaným Zimním stadionem Ivana Hlinky nastříleli černožlutí hned tři góly v první třetině a pohodlně si dokráčeli pro tři body.

Pardubice suverénně vládnou lize

Dynamo podle očekávání kraluje základní části extraligového ročníku, tým Václava Varadi bodoval 24krát z 26 utkání a zaslouženě vede tabulku s pohodlným šestibodovým náskokem na pražskou Spartu. Naposledy si pardubičtí poradili s českobudějovickým Motorem, kdy ve třetí třetině otáčeli nepříznivé skóre 1:3. „První třetina z naší strany nebyla dobrá. Bylo tam spoustu faulů a nedisciplinovanost. Stáhlo se to na pár hráčů, kteří hrají oslabení. Pak tam byly i přesilovky, čímž byla ta třetina hodně poznamenaná. Ve druhé třetině jsme se nemohli vůbec dostat do tempa, soupeř byl prostě lepší a přehrával nás. Nebyli jsme to my. Třetí třetina už byla skvělá, za což patří hráčům velké dík. Soupeř hrál dobře a kluci se hodně nadřeli. Věděli jsme, že když dáme kontaktní gól na 3:2, že se to zvedne a kluci si začnou věřit a poženou nás lidi, což se nám potvrdilo. V té třetí třetině a v prodloužení už to bylo to, co hrajeme a co jsme. Vítězství si vážíme, ukazuje to, jak je tým morálně silný," hodnotil utkání asistent Marek Zadina.

Nejproduktivnějším hráčem Dynama je Robert Kousal, který ve 26 zápasech nasbíral 27 kanadských bodů za 6 gólů a 21 asistencí. V těsném závěsu je ostrostřelec Lukáš Radil, který má na kontě 25 kanadských bodů a 13 přesných zásahů. Brankovišti vládne zkušený Roman Will, s celkovou úspěšností zákroků 92,05 % je nezpochybnitelnou jedničkou mezi třemi tyčemi branky extraligového lídra.

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >