Preview A-tým 21.01.2023
Autor: Daniel Tichý

Z Olomouce do Ostravy. Verva vyzve druhé Vítkovice

V následujícím kole nejvyšší české hokejové soutěže zajíždí Verva do Ostravy, kde se potká s druhými Vítkovicemi. Vzájemné zápasy jsou ve prospěch Vítkovic, které dvakrát vyhrály a jednou prohrály. Utkání startuje 22.01. od 16:00 hod.

Litvínovská demolice
Litvínovští se v posledním zápase představili na ledě Olomouce v rámci moravského tripu. Chemici vstoupili do utkání ve velkém stylu a po první třetině vedli už 4:0. Skóre se stále navyšovalo a zastavilo se až na čísle 8:1 pro litvínovskou Vervu. Hattrickem se blýsknul Nicolas Hlava, po dvou brankách vstřelili Jindřich Abdul a Patrik Zdráhal.

„Dnešní utkání bylo pro nás, troufám si říct, velmi těžké. Velmi těžké do stavu 1:6. Klíčový moment byl pro nás za stavu 1:4, kdy tam bylo dlouhé střídání, ve kterém jsme se za dvě minuty nedostali z pásma. Měli jsme tam asi čtyři icingy, ale zápas se pak definitivně zlomil. Co si budeme povídat, se vší pokorou, takový zápas za sezónu mockrát k vidění není“, zhodnotil utkání trenér Litvínova Karel Mlejnek.

Verva se díky této výhře posunula na desáté místo a momentálně má sedmačtyřicet bodů. Stejně bodů jako chemici mají také jedenácté Karlovy Vary a dvanáctá Kometa Brno. Na devátou Mladou Boleslav je ztráta čtyřbodová.

Kanadskému bodování stále vládne Šimon Stránský, který si připsal dvaatřicet bodů za sedm branek a pětadvacet přihrávek, zároveň je i nejlepším nahrávačem týmu. Síť soupeřů rozvlnil Andrej Kudrna už osmnáctkrát, což ho řadí na první místo mezi střelce v litvínovském týmu a také patří mezi pět nejlepších v celé Extralize.

Kolísavá forma Vítkovic
Vítkovičtí v posledních utkání střídají výhry a prohry. Z posledních pěti utkání mají bilanci tří výher a dvou proher. Postupně si poradili s Plzní, Kometou Brno a Libercem a nestačili doma na Kladno a venku na Mladou Boleslav. V posledním utkání přehráli Liberec spíše fotbalovým výsledkem a to 2:0. Branky vstřelili Mikuš s Kotalou.

„My jsme chtěli dneska tak trochu pro fanoušky odčinit prohru z minulého domácího zápasu s Kladnem a myslím si, že se nám to podařilo. Od začátku jsme hráli aktivně, jezdily nám nohy, ale byl to strašně těžký a vyrovnaný zápas. Rozhodl asi ten první gól, na který se čekalo na obou stranách, kdo ho dá. My jsme byli ti, kteří si pomohli přesilovkou, a ten gól jsme dali“, pochválil výkon svých svěřenců Miloš Holaň.

Vítkovičtí se nachází na druhé pozici Extraligy, kdy na první Pardubice ztrácí čtyři body, ale ty mají zápas k dobru. Poté mají solidní náskok před třetím místem, a to čtrnáct bodů.

Nejlepší v bodování je ve vítkovickém týmu Dominik Lakatoš, který si připsal osmatřicet bodů za šestnáct branek a dvaadvacet asistencí, a to ho řadí i na druhé místo celé Extraligy. Také je nejlepším nahrávačem celého týmu. Nejlepším střelcem je Lotyš Roberts Bukarts s osmnácti brankami.

Sestavy z minulého utkání:

Litvínov: Zajíček – Zile, Freibergs, D. Zeman, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Danielčák, Gut, Hlava – Havelka, Fronk, L. Stehlík.

Vítkovcie: Stezka – Gewiese, Raskob, J. Mikuš, Grman, Prčík, J. Stehlík, Koch – L. Krenželok, Marosz, Lakatoš – Bukarts, Krieger, Mueller – Kotala, Dej, M. Kalus – Lednický, Chlán, Fridrich

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov