Mládež 07.09.2023
Autor: Vladislav Kollert

Zdeněk Orct a David Kočí se zúčastnili přednášky pro trenéry mládeže

V návaznosti na přednášku Karla Mlejnka z minulého měsíce se s trenéry mládeže sešli také trenér brankářů Zdeněk Orct a asistent trenéra David Kočí. Oba odprezentovali svou část, která spočívala primárně v komunikaci mezi obránci a brankáři během zápasu.

Litvínovská brankářská legenda a bývalý trenér brankářů české hokejové reprezentace Zdeněk Orct se v Litvínově chystá na jubilejní desátou extraligovou sezónu v roli hlavního trenéra litvínovských strážců tří tyčí. Své zkušenosti se v rámci rozšiřující spolupráce s akademií předával mládežnickým trenérům na druhém vzdělávacím setkání, které se toto léto uskutečnilo. O první přednášce, kde měl hlavní roli hlavní trenér litvínovského A-týmu Karel Mlejnek, jsme informovali ZDE.

Součástí přednášky bylo objasnění principu komunikace mezi obránci a brankáři, na čemž se podílel i asistent Karla Mlejnka, bývalý obránce David Kočí. „Kromě komunikace, která je na ledě mezi brankáři a obránci extrémně důležitá, jsme řešili různé situace, které v utkáních mohou nastat. Ukázali jsme si příklady, jak se má chovat obránce při přečíslení dva na jednoho, a co naopak má dělat brankář. Zároveň jsme se pobavili o možnostech při hře kolem branky a o práci, kterou obránci i brankáři musí odvádět v těchto situacích," říká Zdeněk Orct.

Následovala část zaměřená na obránce, kterou vedl asistente Karla Mlejnka David Kočí. Ten v kanadsko-americké NHL nasbíral přes 140 startů. „Jedním z hlavních témat bylo založení útoku pod tlakem, jak se nejlépe dostat na kotouč a jaké jsou možnosti rozehrávek. Poté jsme se dostali k tzv. box-outu, který spočívá ve vytlačení hráče z brankoviště, aby měl brankář dobrý výhled a samozřejmě jsme probírali různé formy obranné práce s holí," zakončuje David Kočí. 

Fotogalerie

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov