Preview - Junioři 09.09.2021

Nabitý program mladých chemiků. Juniory čekají na úvod dva domácí zápasy

Rovnýma nohama skočí do hokejové sezony litvínovští mladíci, během jediného víkendu odehrají dvě utkání. Nejdříve na sever Čech dorazí soupeř z Kladna, o den později zavítá do ZS Ivana Hlinky pražská Sparta. Budoucím nadějím přerušila loňský ročník koronavirová pandemie, naposledy nastoupili k soutěžnímu 11. října 2020.

Minulý rok odstartovala Juniorská liga akademií 4. září, i tehdy hráči začínali v domácím prostředí. Proti Vítkovicím dlouho sahali po bodech, první branku ročníku vstřelil Limanovský, spoluhráče rychle napodobil Skuhrovec. Hosté se ale vrátili do hry brankou Krejsy a nakonec z toho byla prohra 3:5. Zaváhání mladíci odčinil s Olomoucí, i tentokrát vedli 2:0, dvěma zásahy se blýskl Jouza.

Litvínovští netradičně odehráli prvních pět zápasů na domácím ledě. Forma ale byla proměnná, protože nejdříve v prodloužení padli s Mladou Boleslaví, poté těsně porazili Liberec. Následoval výjezd do Karlových Varů. S Energetiky prohrávali už od první minuty a z venkovního mače se vraceli bez bodu.

Prázdné místo po Zajíčkovi

V další části sezony si Severočeši poradili s Třincem. Krátce nato je čekalo poslední utkání ročníku, shodou okolností na Spartě. Hosty poslal do vedení Bartoš, na začátku druhého dějství zvýšil skóre Kysela. Pražané sice kladli odpor, což dokládá i statistika střel na bránu (49:36). Z tlaku ale vykřesala jedinou branku. Na konečných 3:1 upravil litvínovský Slavík.

Trenéři mají k dispozici velké množství hráčů, z nichž většina prošla i černožlutým dorostem. O brankoviště se bude dělit David Čermák, Josef Ešler a Ondřej Zelenka. Všichni tři se budou snažit zacelit místo, které zbylo po přechodu Šimona Zajíčka do dospělého hokeje.

Zajímavá jména najdeme také v poli, zadák Ondřej Baláž například už ochutnal extraligovou atmosféru. Příležitost v přípravě dostal i Jiří Háva, který odehrál utkání proti Karlovým Varům. V ofenzivě budou trenéři spoléhat Marka Slavíka či Prokopa Limanovského. Na soupisce nechybí ani Lukáš Stehlík, ten ale absolvoval celou přípravu s litvínovským áčkem a předpokládá se, že Vladimír Országh mu dá příležitost i v soutěžním zápase.

Severočeši nejdříve narazí na kladenské Rytíře, utkání je naplánováno na pátečních 17:30. O den později vyrazí chemici do akce proti Spartě, sobotní zápas startuje v 16:30.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov