Zápasy 13.01.2017
Autor: Redakce

Liberec rozhodl vyrovnaný zápas v 56. minutě

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
Vítězství se v severočeském derby mohlo přiklonit na obě strany, nakonec byli šťastnější domácí Tygři. Za Vervu se prosadil jen Martin Hanzl. (Foto: archiv)
13.1.2017
Home Credit Arena, Liberec
2:1
0:0, 1:1, 1:0

Liberec

Lašák – Vitásek, Ševc - Pyrochta, Derner - Plutnar, Mojžíš – Stránský, Bližňák, Krenželok – Bulíř, Radivojevič, Svačina – Valský, Mikyska, Ordoš – Procházka, Vantuch, Vlach. Připraven Will a Husa. Trenéři Pešán a Mlejnek

Litvínov

Janus – Kubát, Gula – Sklenička, Pilař – Frolo, Pavlík – K. Černý - Gerhát, V. Hübl, Lukeš – Jurčík, M. Hanzl, J. Černý – Hořava, Havlíček, Trávníček – Dufek, Reichel, Válek. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr
Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Radivojevič, Krenželok), 56. Radivojevič (Bulíř, Vitásek) – 22. M. Hanzl (Hořava, Sklenička) Rozhodčí: Hribik a Bejček Vyloučení: 4:6, navíc Vlach (Lib) 2+2 min. Využití: 1:0 Oslabení: 0:0 Zásahy: Lašák 25 - Janus 30 Diváci: 5555

Dva návraty do obrany Vervy: po středeční premiéře v dresu Mostu naskočil poprvé v tomto ročníku Tipsport extraligy sezóně Tomáš Frolo a po zranění se vrátil Karel Kubát; v brance po třech Petráskových zápasech znovu dostal šanci uzdravený Jaroslav Janus. Do útoku se po MS do 20 let vrátil Kristian Reichel.

Liberci chyběli ze zdravotních důvodů Bartovič, Šimek a Lakatoš plus potrestaný Jelínek, naopak zpátky z KHL je Valský.

Zápas nezačal šťastně pro Gerháta, kterého tvrdě srazil Derner, ale mohl pokračovat ve hře. Lašáka první otestoval Pilař a brzy se začalo vylučovat. Frolo byl za necelých sedm minut hry venku dvakrát, nejprve potáhl protihráče a pak bránil Januse, kterému šťoural ve výstroji Vlach, Liberečan dostal dvě minuty navrch.

Přesilovky gól nepřinesly, i když Verva hrála chvíli proti třem hráčům s holemi, největší možností byla rána Kubáta z mezikruží, která však mířila doprostřed. Posledním vyloučeným byl v 11. minutě za vražení na hrazení J. Černý, do šance se dostal Valský, ale netrefil branku.

Velké Janusovy chvíle: ve 13. minutě vychytal někdejšího spoluhráče Vantucha, v 18. Mikysku a ve 20. Vitáska. Litvínov nezůstával soupeři nic dlužen, Kubát pěkně vystřelil po uvolnění na modré čáře, Pavlík už už překonal po křížné přihrávce Lašáka, ale ten s pomocí tyče odvrátil.

V posledních vteřinách před přestávkou tři obrovské šance hostů během několika vteřin. Hořavovu možnost Lašák zmařil a s Bulířovou pomocí přečkal i dorážky Trávníčka, Kubáta a znovu Hořavy...

Druhou třetinu Litvínov začal hůře, ale nakonec v ní byl lepší. Úvodní tlak Tygrů mohl zužitkovat Pyrochta, ale udeřilo na druhé straně! Drzý průnik s úspěšnou kličkou přetavil v gól Martin Hanzl po ideální kolmici Hořavy.

Střelec byl vzápětí vyloučen, ale Liberec na Januse nevyzrál (Svačina). Obrovská možnost zvýšit: Kubát poslal puk za obranu soupeře, Reichel, Dufek a Válek jeli tři na jednoho, ale akci se nepovedlo ideálně sehrát a Válek pálil z úhlu nepřesně. V polovině zápasu potrestal Hüblovo vyloučení Bulíř od modré, trefil po ledě přesně k tyči, 1:1.

Svačina jel sám na Januse! Branku netrefil, a pak přišly gólové šance hostů. Hned ta první skončila v síti: Válek ztečoval mezi betony Reichelovo nahození, ale po prozkoumání záznamu hry brankovým videorozhodčím E. Kostkou šlo údajně o vysokou hůl. (Dle rozboru situace ve studiu ČT o přestávce spíše o regulérní branku). Minutu na to nebezpečná dorážka Černého v pádu, minutu na to Havlíčkova šance a minutu na to tlak čtvrté formace se sprškou střel...

Pro Litvínov smolný zápas v závěru vyvrcholil. Mojžíš a po něm Ševc faulovali Reichela, respektive M. Hanzla, a bylo z toho 12 vteřin hry pět na tři. Početní výhody se ale Vervě nedařily, naopak po jejich skončení zahrozil Ševc. Gula zavezl puk až k Lašákovi, Valského průnik zlikvidoval Janus, Pavlík nasadil strom Vantuchovi, stále se něco dělo.

Ani vyloučení Guly a Vantucha rozuzlení nepřinesly, až dorážka volného Radivojeviče, 2:1. Vzápětí sólo nájezd Trávníčka a těsně vedle...

K power play už se Litvínov nepropracoval a Tygři tak poprvé v sezóně Vervu zdolali.

Ohlasy

Liberec
Filip Pešán: "Všechny tři zápasy s Litvínovem, které jsme v této sezóně odehráli, skončily rozdílem jedné branky. Je vidět, že týmy jsou velmi vyrovnané. My jsme byli o tu jednu přesilovku, na kterou jsme se velmi koncentrovali, šťastnější. Soupeř byl po celých šedesát minut velmi nebezpečný, zejména v protiútocích. V některých situacích jsme si nedokázali poradit, ale podržel nás Jánko Lašák. Celý zápas jsme bojovali a myslím, že jsme si za to ten rozdílový gól zasloužili."
Litvínov
Darek Stránský: "Až do 55. minuty jsme drželi přijatelný výsledek a to hlavně díky dvěma faktorům. Eliminovali jsme doménu domácích, kterou je hra v předbrankovém prostoru, a naše hra byla podpořena výborným výkonem brankáře. Gól na 2:1 vyplynul z toho, že jsme právě při práci před vlastní brankou zaváhali a nechali tam volného hráče, který puk dorazil. Z mého pohledu zápas rozhodly přesilovky, především to, že jsme žádnou nedokázali využít. Samozřejmě kdyby ten neuznaný gól platil, tak by utkání vypadalo jinak, ale na „kdyby" se nehraje."
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov