Zápasy včera
Autor: Štěpán Navrátil

Po velkém boji bere Litvínov bod. Mladá Boleslav rozhodla v prodloužení

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
Litvínov začal na ledě Mladé Boleslavi lépe a po trefě Petra Koblasy odskočil do vedení. Po vyrovnání domácích kontroval na druhé straně znovu Kevin Czuczman, avšak i ve druhém případě Bruslaři dokázali odpovědět a dotáhli duel až do prodloužení, v němž o druhém bodu pro domácí celek rozhodl Filip Pyrochta.
9. kolo, 6.10.2024
Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
3:2pr.
1:1, 0:1, 1:0 – 1:0

Ml.Boleslav

Furch (J. Růžička) – Pyrochta (A), A. Čech, Bernad, Havlín, Jánošík (C), F. Pavlík, Křepelka – Skalický, Fořt (A), Junttila – Buchtele, Čajka, Malát – Rekonen, Závora, Doležal – Dvořáček, Suchý, Stránský

Litvínov

Zajíček (M. Tomek) – Zile (A), Baránek, Polášek, McIsaac, Czuczman, Zeman, Gajdoš – Koblasa, Sukeľ (C), Sandberg – Hlava, D. Kaše (A), Gut – Maštalířský, Jícha, Pekař – Zygmunt, Vopelka, Havelka

Branky a nahrávky

20. Junttila (Skalický), 51. Suchý (Stránský), 64. Pyrochta (F. Pavlík)
12. Koblasa (Sukeľ, Zile), 31. Czuczman (Hlava, Gut)

Statistiky

Rozhodčí:
Sýkora, Pilný – Kajínek, Zíka
Vyloučení:

2:4

Využití:

1:0

V oslabení:

0:0

Diváci:

3401

Střely na bránu:

35:17

Průběh zápasu:

0:1, 1:1, 1:2, 3:2

Foto: Jan Pavlíček

Po vyrovnaném úvodu se Verva ve 12. minutě prosadila a ujala se vedení. Okamžitě po vhazování nabil Sukeľ mezi kruhy Petru Koblasovi, jenž ranou po ledě propálil Furcha v brance Mladé Boleslavi. O půl minuty později mohlo být ještě veseleji, jenže tentokrát gólman domácích proti blafáku Davida Kašeho uspěl.

V poslední minutě úvodní třetiny dokázali Bruslaři dorovnat skóre. Na pravé straně se rozjel Fin Julius Junttila, který původně hledal před branku najíždějícího Fořta, ale i když jeho přihrávka neprošla, dostal se zpátky ke kotouči a pohotovou ranou na k pravé tyči vyrovnal.

Dvě a půl minuty ze druhé části stačily domácím k tomu, aby si vypracovali gólovku. Po nahození Pyrochty zůstal ve slotu nehlídaný Dvořáček, jenž posunul k pravé tyči Suchému do stoprocentní šance, jenže proti stál skvěle chytající Šimon Zajíček.

Domácí mohli promarněné šance litovat, jelikož úder přišel na druhé straně. Těsně po vypršení přesilové hry Vervy přihrával Hlava zpoza branky až na vrcholek levého kruhu, odkud přesně zamířil Kevin Czuczman. Zvýšit mohl o malou chvíli později Pekař, avšak v bezprostřední blízkosti Furcha přestřelil.

Necelých deset minut před koncem základní části dokázala Mladá Boleslav podruhé vyrovnat. Do nástřelu Jana Stránského šikovně sáhl Filip Suchý a usměrnil tak puk za Zajíčkova záda. Až do sirény se žádný z týmů neprosadil, a tak se šlo do prodloužení.

Hned po dvaceti sekundách naskočil Čajka ze střídačky až do úniku, avšak gólmana Zajíčka nepřekonal. Po třech minutách hry se ale domácí přeci jen radovali ze zisku druhého bodu, o výhře Bruslařů totiž rozhodl ranou od modré čáry v přesilové hře obránce Filip Pyrochta. Litvínov však i po druhé porážce drží vedoucí pozici v tabulce s 22 body na kontě.

Ohlasy

Ml.Boleslav
Trenér: Martin Slánský
„Věděli jsme, že budeme čelit silnému soupeři. Začátek z naší strany nebyl úplně špatný, ale po celou dobu utkání tam bylo spoustu nepřesností, na ty se musíme zaměřit. Do budoucna by nás mohla mrzet také koncovka, protože nedokážeme využít šance, které si vytvoříme. Trápí nás i přesilovka, v rozhodujících chvílích si s ní nedokážeme pomoci. Vážíme si vítězství a musíme ty zmíněné věci zlepšit do dalších utkání.“
Litvínov
Trenér: Karel Mlejnek
„Byl to náš záměr, abychom chytili začátek utkání. Myslím si, že se nám to povedlo. Bohužel už tomu tak nebylo ve druhé třetině, kdy jsme až extrémně ztráceli kotouče v obranném pásmu. Musím také říct, že soupeř se skvěle pohyboval a napadal. Ale jen de facto tím, že jsme proměnili tlak po přesilovce, jsme vedli 2:1. Ve třetí třetině jsme hráli poměrně zodpovědně, bohužel se pravidelně nevyhneme chybičkám kolem čar, to platilo i pro utkání v Pardubicích. I tentokrát nás to stálo větší bodový zisk.“
SF7
0:0
(0:0, 0:0, 0:0)
Statistiky
# Jméno a příjmení P G A B +/- TM
27 Kevin Czuczman O 1 0 1 0 2
10 Petr Koblasa U 1 0 1 1 0
62 Michal Gut U 0 1 1 1 0
77 Nicolas Hlava U 0 1 1 1 2
91 Matúš Sukel' U 0 1 1 2 2
7 Kristaps Zile O 0 1 1 1 0
63 Marek Baránek O 0 0 0 1 0
13 František Gajdoš O 0 0 0 0 0
75 Martin Havelka U 0 0 0 0 0
87 Josef Jícha U 0 0 0 -2 0
25 David Kaše U 0 0 0 0 0
74 Matěj Maštalířský U 0 0 0 -2 0
44 Jared McIsaac O 0 0 0 0 0
41 Matěj Pekař U 0 0 0 -2 0
3 Adam Polášek O 0 0 0 -1 0
43 Filip Sandberg U 0 0 0 1 0
6 Lukáš Vopelka U 0 0 0 0 0
90 Denis Zeman O 0 0 0 -1 0
12 Pawel Zygmunt U 0 0 0 0 0
Brankáři
# Jméno a příjmení Ink. Prům. Úsp.
34 Šimon Zajíček 3 2,85 91,4
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost i podruhé v sezóně porazil nováčka soutěže

Rozběhla se druhá třetina základní části Extraligy dorostu, litvínovští mladící na jejím úvodu zajeli do Plzně, kde vyzvali nováčka soutěže - místní Vlky.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři poprvé doma padli

Během necelých čtyřiadvacet hodin vyrazily mladé pušky opět k extraligovému duelu, po Vítkovicích dnes hostili Oceláře.
Více >
Zápasy - Junioři před 3 dny

Junioři zlomili velkou přestřelku v nájezdech!

Mladí hráči Vervy na své konto zapisují další cenný skalp. Vítězství slaví po velké přetahované v základní části i nájezdech.
Více >