Fanoušci 22.12.2014
Autor: Martin Stříbrný

Litvínovští Cheza’s Brothers vezou z Turnaje fanoušků další medaili!

Litvínovský tým nazývaný HC Cheza’s Brothers se účastnil pátého ročníku Turnaje fanoušků, který se tentokrát konal v nedalekém Chomutově. Hráči Chezy přivezli opět medaili, když ukořistili krásné stříbrné umístění, přestože v kádru Litvínovských hrají pouze čtyři bývalí mladí hokejisté a dvanáct amatérských nadšenců.

Kdo jsou:

Tým HC Cheza´s Brothers vznikl v listopadu roku 2009. Tehdy se parta fanoušků litvínovského hokeje dohodla, že by to mohla na ledě zkusit také. Většina členů přitom s „opravdovým“ hokejem měla minimální nebo dokonce žádné zkušenosti. Od té doby se samozřejmě několik věcí změnilo, někteří hráči odešli, přišli jiní, ale základ mužstva zůstává stále stejný. V sestavě na letošním Turnaji fanoušků chyběli jen tři hokejisté, kteří hráli náš první turnaj v Plzni v roce 2011. Od doby vzniku si zakládáme na amatérském statutu. Mnohem důležitější než hokejové schopnosti pro nás jsou hlavně kamarádství a dobrá parta. Chceme se hokejem hlavně bavit.

V posledním předvánočním víkendu se konal již pátý ročník tradičního Turnaje fanoušků. Zástupci Litvínova se ho účastnili počtvrté a pořadatelství po Plzni a Brnu přebral Chomutov. Cheza’s Brothers získali v předchozích třech ročnících pokaždé medaili, dvakrát bronz a jednou zlato. Letos tomu nebylo jinak, když přivezli z tohoto republikového turnaje cenné stříbro. V Chomutově se objevilo celkem deset týmů, pořádající Chomutov, loňský mistr z Brna, Hradec Králové, Pardubice, Lev Praha, Karlovy Vary, Plzeň, Sparta Praha, nováček z Mostu a Litvínov.

Turnaj se hrál systémem rozděleným na dvě skupiny a playoff, kde postupovaly čtyři týmy z každé skupiny do čtvrtfinále. Litvínovští vstoupili do turnaje výborně a vysoko porazili Pardubice, ale už ve druhém utkání narazili, když podlehli domácímu Chomutovu 2:6. Utkáním se Lvem Praha si zajistili postup do playoff a zápas s Vary už jen rozhodoval z jaké pozice Cheza’s Brothers do čtvrtfinále půjdou. Po remíze 2:2 a nejhorším výkonu na turnaji si zajistili postup z druhého místa.

Ve čtvrtfinále změřili žlutočerní síly s Hradcem Králové, který po zlepšeném výkonu poslali domů s půltuctem branek. Semifinále to už byl jiný oříšek, Chezu čekal silný výběr rivala z Chomutova a o favoritu semifinále bylo jasno. Jenže Litvínovští překvapili, do utkání vlétli a po pár minutách si šli jasně za vítězstvím, když zaskočili domácí tým čtyřmi brankami. Chomutov se nevzdal a ještě v úvodní periodě snížil na rozdíl jediného gólu. Obrovská snaha a bojovnost celého týmu se nakonec ukázala jako klíčová a i přes velkou převahu domácího celku se podařilo Cheza’s Brothers výsledek ubránit a při soupeřově hře bez brankáře ještě pojistili své vítězství. Pro hráče to byl skvělý pocit, vyřadit tak silný tým a ještě v jeho domácím prostředí.

Před finále proběhla charitativní akce pro malého Adámka trpícího vzácnou nemocí. Na hlavní hale právě malý Adámek v doprovodu svém maminky vhodil četné úvodní buly a všichni hráči mu popřáli hodně štěstí do života.

Ve finále narazili žlutočerní na nováčka z Mostu, který na turnaji neprohrál jediné utkání. Vysílený Litvínov jim dokázal vzdorovat jen dvacet minut, po vyčerpávajícím semifinále nakonec došli Litvínovským síly a Mostu v boji o zlato podlehli. 

Celý tým Cheza’s Brothers by chtěl poděkovat do Chomutova za pozvání a skvělou organizaci turnaje, který byl opět něčím výjimečný.

Sestava:

Brankáři: Ondřej Vlk a Jakub Seidler
Obránci: Dušan Hrdý, Josef Klečka, Tomáš Kunz, David Rejlek, Jiří Polcar, Oldřich Štěpanovský.
Útočníci: Jan Švarc, Stanislav Švarc, David Malý, Václav Materna, Radek Veverka, Patrik Goltsch, Martin Kusý, Václav Matějovič, David Dolák, Martin Kabelka.




Fotogalerie

Zápasy - Dorost včera

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
×
Dnes v 17:30 | Muži
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE