Preview A-tým 11.09.2021
Autor: Šimon Kadeřávek

Dokáže Verva navázat na výkon ze Zlína? V prvním domácím zápase vyzve Liberec

Litvínovští udělali první důležitý krok, když v úvodním duelu dokázali porazit Zlín. Tentokrát se po dlouhé době představí před domácím publikem, které lační po vítězných oslavách. Soupeřem bude favorizovaný Liberec. Tygři rovněž odstartovali sezonu výhrou, pochutnali si na silném Hradci Králové. Utkání začíná v 17:30.

Černožlutým se proti hostům z Podještědí dlouhodobě nedaří. Naposledy dokázali Bílé Tygry porazit v listopadu 2020, utkání skončilo 2:1 po samostatných nájezdech. Ostatní klání už vyzněla pro Liberec. V povánočním čase museli chemici strávit prohru 3:6 , kdy po půl hodině hry prohrávali už 0:5. V únoru pro změnu přišla porážka 1:6, pomsta nedozrála ani v dohrávce 16. kola. O dělbě bodů totiž rozhodl Gríger, který zařídil výhru 2:1 v prodloužení.

Úspěšný první krok

Od prvních zápasů mají fanoušci velká očekávání. Litvínovští příznivci nemohli Zlínu zapomenout porážku z posledního kola loňské sezony. Svěřencům Vladimíra Országha se ale podařilo složit reparát. Hrál se pohledný hokej, kterému však chyběly góly. Přání hostujících fanoušků splnil Jarůšek, usměvavý útočník využil přesilovou hru.

O chvíli později slavili chemici znovu, tentokrát se zadařilo letošní posile. Giorgio Estephan využil spolupráci se Stříteským a v české lize se uvedl gólem. O dramata nebyla nouze, protože přihlížející viděli dva neuznané zásahy. Ve 34. minutě zvýšil na 3:0 Petr Straka. Ševci se ale nadechli a prostřednictvím Fořta s Vopelkou pošilhávali po prodloužení. Striktně proti byl Zdráhal, kterému v první třetině nevyšla šance a orazítkoval tyčku. Dávno na neúspěch zapomněl a tři minuty před koncem pečetil výhru.

„Pro nás je to důležitý start do extraligy proti těžkému a urputnému soupeři,“ komentoval výhru Országh. „Soupeř byl v úvodní třetině aktivnější, nás do hry dostaly dvě přesilové hry, které jsme proměnili,“ bilancoval slovenský kouč. „Naopak ve druhé části jsme více jak půlku hráli v oslabení, trochu jsme vypadli z role,“ popisoval průběh utkání.

„To stejné bylo ve třetí třetině, podržel nás gólman Godla,“ smekl před maskovaným mužem, který čelil čtyřiadvaceti střelám.

Slovenského stratéga může těšit, že Litvínov se pomalu zlepšuje v přesilových hrách. Početní výhody totiž byly Achillovou patou Vervy. Litvínov nakonec skončil v této disciplíně na šestém místě, kdy využil 29 přesilovek ze 160. Tři sezony nazpět patřila Severočechům až desátá příčka.

Vybojované vítězství

Euforie vládne i v táboře Bílých Tygrů, Liberec na úvod sezony vyfasoval těžký los a musel se nachystat na soupeře z Hradce Králové. Milovníci hokeje sice neviděli góly, byli však svědky vyrovnané hry. Úvodní střetnutí dokonce hráči okořenili několika šarvátkami. Tygři v úvodní třetině orazítkovali tyč hradecké svatyně.

Jediný zásah měl na svědomí Ladislav Šmíd, který těžil ze spolupráce s Melanconem. Na jeho bekhendový blafák byl výborně chytající Lukeš krátký. Liberec měl v brance Kváču, ten dokázal pochytat všechny střely Hradce a připsal si první čisté konto v sezoně. Několik důležitých zákroků předvedl především v závěru, kdy hosté doslova klepali na dveře jeho brankoviště.

„Odehráli jsme velmi vyrovnané utkání s kvalitním soupeřem, které nakonec rozhodla jediná branka,“ shrnul Patrik Augusta. „Hradec hrál jednoduše, přímočaře a tlačil se do branky,“ řekl stručně po vyhraném zápase. „Klukům patří gratulace, byl to velmi těžký zápas, vítězství jsme si vypracovali,“ uzavřel krátké hodnocení.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov