Rozhovory 09.10.2023
Autor: Vladislav Kollert

Dvougólový střelec Válek: Jsem rád, že to tam konečně padlo. Za tři body jsme rádi

Lukáš Válek byl jednou z klíčových postav nedělního vítězství Litvínova nad Českými Budějovicemi. Chemici si připsali již osmou výhru v řadě a v současné chvíli jim patří druhá příčka extraligové tabulky se čtyřbodovým náskokem nad třetí Spartou. Jak litvínovský útočník hodnotil vítězné utkání?

Válek se poprvé zapsal na listinu střelců již v šesté minutě, kdy po zmatku před Hrachovinou dorážel do odkryté klece. Druhý gól vsítil po skvělé souhře s Liamem Kirkem (v zápase 0+3) a s Jindřichem Abdulem (v zápase 0+2).  „Kluci to v obou případech udělali skvěle. První gól byla dorážka, druhý gól padl v přečíslení. Několik zápasů mi připravovali tutovky, jsem rád, že to tam konečně spadlo. Doufám, že v tom budeme pokračovat," chválil spoluhráče Válek.

České Budějovice však byly velice houževnatým soupeřem, v závěru utkání nebyli Jihočeši daleko od srovnání skóre.  „Před zápasem jsme věděli, že to bude těžké utkání. To se nám potvrdilo a za tři body jsme nesmírně vděční," dodává.

Celý rozhovor s Lukášem Válkem si můžete pustit zde:

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >