Tiskové zprávy 05.08.2024
Autor: Vladislav Kollert

Litvínov má další posilu ze zámoří. Přichází obránce draftovaný ve druhém kole

Chemici posilují obranné řady. Defenzivu vyztuží kanadský obránce Jared McIsaac, který v loňské sezóně působil v AHL a také ve švýcarském celku Ambri-Piotta.

Rodák z kanadského Trura zazářil na draftu ročníku 2018, z celkové 36. pozice si ho ve druhém kole vybrali detroitští Red Wings. Na jejich farmě působil celkem čtyři sezóny, v AHL odehrál celkem 166 zápasů a připsal si 54 kanadských bodů (9+45). Loňskou sezónu dokončil na farmě Bostonu v Providence. „Jared je mladý obránce, který má velký potenciál a na svůj věk poměrně velké zkušenosti. Na svém kontě má zlatou medaili z juniorského mistrovství, ve druhém kole draftu byl vybrán Detroitem. Věříme, že splní naše očekávání a těšíme se na spolupráci,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Nejlepší defenzivní nováček QMJHL z roku 2017, vítěz Hlinka-Gretzky Cupu z roku 2018 a zlatý medailista s kanadskou juniorkou z roku 2020 tak bude v kádru Karla Mlejnka po Kevinu Czuczmanovi druhým Kanaďanem. Do tréninku se s týmem zapojil již během pondělí 5. srpna. „Jared je obránce s velkým potenciálem i na přesilové hry. Za dvě kompletní sezóny v Grand Rapids v nich odehrál přes 300 minut a pokaždé posbíral přes 20 bodů. Máme na něj reference z organizace Detroitu, a tak jako u každého hráče, jsme se na něm shodli s trenéry,“ říká sportovní manažer Tomáš Vrábel. Obránce jeho typu jsme aktivně hledali a věnovali tomu značné úsilí. Věříme, že bude komplexní, to znamená odolný ve všech herních situací. Důležité také v naší pozici je, že měl velký zájem v Litvínově působit,“ dodává.

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >