Preview A-tým 10.12.2022
Autor: Daniel Tichý

Litvínov na svém ledě přivítá ve formě hrající Spartu Praha

V další extraligovém kole zajíždí na litvínovský led pražská Sparta. Ta momentálně drží sérii osmi výher v řadě. Podaří se chemikům zastavit rozjetého soupeře? Utkání je na programu v neděli 11. 12. od 15:30 hod.

Parádní obrat Litvínova

Verva se v posledním utkání utkala na svém ledě s Vítkovicemi. Zápas se pro Severočechy nevyvíjel vůbec dobře, když po první periodě prohrávali 1:3. Litvínov ale čtyřmi branky v řadě otočil vývoj a dokráčel si pro tři body. „Myslím si, že úvod utkání byl ze strany Vítkovic vynikající. Při prvním a třetím gólu jsme natropili chyby. Takhle na kotouči hrát nechceme. Nebylo to příjemné. Na mužstvu se to odrazilo. Proti tak organizovanému a vynikajícímu týmu si ceníme dnešního výsledku“, zhodnotil utkání kouč Litvínova Karel Mlejnek. Verva se i napříč touto výhrou drží stále na dvanácté pozici se ziskem jednatřiceti bodů. Utekla tak poslednímu Kladnu o tři body, ale Středočeši mají zápas k dobru. 

Bodování Vervy vede Giorgio Estephan, ten vstřelil sedm branek a k tomu připsal šestnáct asistencí. Nejlepším střelcem týmu je Andrej Kudrna s třinácti brankami. Poslední tři zápasy odchytal celé Šimon Zajíček

Vítězná série Sparty

Pražané se po výměně hlavního kouče naladili na vítěznou vlnu, která čítá osm vítězství v řadě. Sparta se tak ze spodních pater vyšplhala až na čtvrté místo a chybí jim pouhý bod na třetí Olomouc. Sparta Praha hrála v posledním utkání na ledě Mladé Boleslavi. V těžkém zápase dokázala zvítězit v poměru 2:1, když se o vítěznou branku postaral v devětačtyřicáté minutě Vladimír Sobotka. Myslím si, že jsme viděli zápas, ve kterém jsme nebyli lepší. Domácí byli lepší, a také hokejovější. Ale teď jsme na vlně, kdy štěstím a bojovností se nám podařilo vyhrávat. A nyní se to podařilo znovu. Ale určitě jsme nebyli lepší“, tak zhodnotil utkaní trenér Pražanů Miloslav Hořava. 

Bodování v týmu z hlavního města vládne Roman Horák, ten si připsal dvaadvacet kanadských bodů za deset branek a dvanáct asistencí. Zároveň je i nejlepším střelcem svého mužstva. Skvělými výkony zajišťuje Spartu v brankovišti Jakub Kovář. V posledních 5 zápasech dostal pouhé 3 branky. 

Vstupenky na zápas

Pokladny se otevřou v neděli ve 13:30, vstupenky můžete koupit také online, vyhnete se tak čekání ve frontě. Těšit se můžete rovněž na třetí alternativní sadu bílých dresů.

Sestavy z posledního utkání:

Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Hlava, Sukeľ (C), Kudrna – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Fronk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Kovář – Kempný, Polášek (A), Jandus, Moravčík, Němeček, Mikliš, Krutil – Thorell E., Horák (C), Tomášek, Konečný, Sobotka (A), Buchtele, Dvořáček, Vitouch D., Hauser, Vitouch M., Thorell G., Safin.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov