Preview A-tým 27.12.2022
Autor: Lukáš Bolech

Podkrušnohorské derby se ponese v oslavách karlovarského hokeje. Verva zavítá na led Energie

32. kolo TELH nabídne v této sezóně již třetí střetnutí mezi litvínovskou Vervou a karlovarskou Energií. Lázeňské město oslaví 90 let od založení svého klubu. Povánoční duel začíná 28.12. v 17:00.

HC Verva Litvínov

Hokejisté Litvínova se po 31 odehraných zápasech nacházejí na 11. příčce ligové tabulky. Na kontě mají 39 bodů, 89 vstřelených branek a 92 branek obdržených. Což z mužstva činí druhý nejlépe skórující celek soutěže (lepší jsou pouze Vítkovice s 98), ale zároveň třetí nejčastěji inkasující tým tuzemské ligy. Více branek obdrželo pouze Kladno (106) a právě nadcházející soupeř z Karlových varů (99).

Pokud se podíváme na formu Černožlutých v posledních pěti zápasech, můžeme mluvit o povedených výkonech. Verva dokázala z duelů proti Vítkovicím, Spartě, Liberci, Č. Budějovicím a Kladnu vybojovat 11 z 15 možných bodů. Podle této statistiky má Cheza třetí nejlepší formu.

Nejproduktivnějším hráčem Vervy je Šimon Stránský, který se pyšní bilancí (7+19) a patří mu desáté místo v bodovací soutěži celé ligy.

HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští momentálně neprožívají zrovna vydařené období. V posledních pěti utkáních vybojovali pouze 3 z 15 možných bodů. Celkově se po 31 odehraných kolech nacházejí s 35 body na 13. místě ligové tabulky. S 69 vstřelenými a 99 obdrženými brankami jsou třetím nejméně skórujícím a zároveň druhým nejčastěji inkasujícím týmem celé ligy.

Naposledy bodovaly Vary 9.12. na ledě brněnské Komety, kde zvítězili 3:2. V domácím prostředí podávají hráči Energie nejslabší výkony ze všech týmů. Z 15 odehraných zápasů ukořistili pouze 13 bodů. Tři body brali na svém ledě naposledy 15.11., kdy porazili Olomouc 3:2.

Nejproduktivnějším hráčem Energie je Tomáš Rachůnek, kterému s bilancí (5+16) patří 29. místo v bodovací soutěži celé ligy.

Vzájemná utkání v probíhající sezoně

Litvínovu se zatím v této sezoně proti Karlovým Varům daří. Z obou utkání získal dohromady všech šest bodů. Venku vyhrál Litvínov 1:4 a doma zvítězil 5:3.

Sestavy z posledního utkání

Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Rachůnek (A), Hladonik, Koffer – Juusola, Gríger, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kružík.

Litvínov: Zajíček (Godla) – D. Zeman, Zile, Šalda, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Chalupa, Gut, Hlava – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov