Preview A-tým 22.08.2022
Autor: Kamila Stříteská

Příprava pokračuje, Litvínov se pokusí navázat na vítěznou šňůru proti Bílým Tygrům

Po neodehraném utkání s Plzní z důvodu virózy litvínovských hráčů příprava pokračuje. Na led chemiků přijede soupeř ze severu Čech, Liberec. Podaří se Vervě navázat na úspěchy v přípravě? Zápas začíná v úterý v 17:30.

Z kabiny domácích

Verva měla na programu dvě přípravná utkání s Plzní, z čehož se druhý zápas neuskutečnil. Několik hráčů Litvínova mělo virózu a utkání bylo zrušeno. Po týdenní pauze se Verva utká s Libercem.

Poslední duel se konal 16. srpna, kdy chemici hostili Škodu. Utkání bylo divácky velmi atraktivní, nejen že Litvínov rozstřílel Plzeň vysoko 7:0, ale zápas byl nabitý emocemi a několika většími potyčkami.

Kapitánské “céčko” na hrudi bude v letošní sezoně po Viktoru Hüblovi nosit explzeňský Petr Straka, jenž se v zápase proti svým bývalým spoluhráčům blýsknul dvěma góly „Být kapitánem je obrovská zodpovědnost a nesmírně si jí vážím. V minulosti zde byli kapitáni hráči velkých jmen, já bych na ně chtěl navázat a dokázat, abychom jako tým táhli za jeden provaz a přenesli to také na ledovou plochu," uvedl po vítězném utkání hráč s třiadvacítkou na zádech.

Chemici dokázali zatím uspět ve všech přípravných zápasech a do hostující sítě nastříleli už 15 gólů. Bude gólová produktivita Litvínova pokračovat i proti Tygrům?

Z kabiny Liberce

Tygři za sebou mají tři zápasy a pouze jednou dovedli utkání do vítězného konce. Ve čtvrtek změřili síly s karlovarskou Energií. Souboj byl velmi vyrovnaný, ale nakonec byli úspěšnější Liberečtí, kteří si zapsali první výhru v přípravě. Debutový zápas si připsal brankář Daniel Král, jenž si připsal čisté konto. Ve třech zápasech Liberec vstřelil čtyři branky.

„Hráli jsme aktivně a vydrželi jsme bruslit celých šedesát minut. Dařilo se nám napadat soupeře, získávat kotouče a dát dva hezké přesilovkové góly,” pochválil své hráče Patrik Augusta. 

Před sezonou došlo v Liberci k několika změnám. Hráčskou kariéru ukončil obránce Ladislav Šmíd, dále pak tým opustil Jakub Klepiš, Adam Klapka a Jaroslav Pavelka. Naopak bude dres Tygrů oblékat exlitvínovský bek Uvis Janis Balinskis, dále Oscar Flynn, Jakub Neužil, Michael Frolík a znovu Michal Bulíř, který se vrací po jednom roce stráveném v Plzni. 

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov