Tiskové zprávy 13.05.2024
Autor: Vladislav Kollert

Michal Gut bude pokračovat v Litvínově

Vedení HC VERVA Litvínov se domluvilo na prodloužení smlouvy s jednadvacetiletým útočníkem Michalem Gutem. Rodák z Kadaně tak v Litvínově přidá svou třetí sezónu.

Michal Gut nakoukl do dospělého hokeje během svého angažmá v sousedním Chomutově, po přestupu do Litvínova strávil dvě sezóny v juniorské WHL a v prvoligovém Sokolově. V Litvínově má za sebou dva extraligové ročníky, celkem odehrál 83 utkání (7+7). „Loňská sezóna nebyla ideální, ale jsem rád, že v Litvínově budu pokračovat. Chci si svými výkony říct o větší a stabilní roli v týmu a dokázat, že na ni mám,“ říká mladý centr.

V loňské sezóně naskočil i vinou zranění pouze do 39 utkání, ve kterých si připsal 7 kanadských bodů. „Michal je stále mladý hráč, který ale již má několikaletou zkušenost s dospělým hokejem. Jsme rádi, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy,“ říká generální ředitel Pavel Hynek. „Všichni věříme, že se Michalova kariéra bude nadále rozvíjet a že Michal udělá zásadní krok do základní sestavy. Loňská sezóna nebyla podle představ, ale věříme, že Michal má v sobě potenciál,“ dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >