Tiskové zprávy 01.05.2024
Autor: Vladislav Kollert

Návrat odchovance. Z Litoměřic se vrací útočník Josef Jícha

HC VERVA Litvínov představuje první letošní posilu v podobě Josefa Jíchy, který se do rodného klubu vrací po angažmá v Litoměřicích.

Josef Jícha se do litvínovského A-týmu podíval poprvé během ročníku 2017/2018, kdy odehrál 12 utkání. V následujících letech nastupoval v menších porcích zápasů, celkově se však představil v šesti různých sezónách. „Za návrat jsem moc rád. Dostal jsem od vedení nabídku, podepsat v Litvínově pro mě byla priorita," říká šestadvacetiletý útočník.

Během uplynulé sezóny nastupoval primárně za Litoměřice, ve 47 zápasech nasbíral 31 bodů a s Kališníky došel až do semifinále. Po skončení posledního utkání Chance ligy se ihned připojil k A-týmu Litvínova v Pardubicích, v dresu chemiků odehrál celkem 15 zápasů včetně čtyř semifinálových utkání, celkem si připsal pět asistencí. „Vrací se odchovanec, který tu vyrůstal a který za nás chce hrát, což ukazoval svými výkony i přes náročný program v konečné fázi play off,“ říká generální ředitel Pavel Hynek.

„Josef nám v minulé sezoně moc pomohl a svými výkony si řekl o smlouvu. Jsem moc rád, že jsme se dohodli. Bude muset ale přijmout trochu jinou roli, než kterou měl v Litoměřicích, a to nebude snadné. Věříme však, že bude maximálně připravený, aby ji zvládl,“ říká sportovní manažer klubu Tomáš Vrábel.

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >