Rozhovory 05.10.2022
Autor: Kamila Stříteská

Matúš Sukeľ velí: Jít zápas od zápasu, soustředit se na každé střídání

Na listinu střelců se v Podkrušnohorském derby zapsal také Matúš Sukel, jehož trefa nastarovala litvínovskou rošádu, která nakonec vyústila až v tříbodový zisk.

Matúši, jak byste zpětně popsal svou trefu? Věděl jste dopředu, že chcete vystřelit? 

Těžko říct, tak jsem to v té chvíli cítil a prošlo do branky asi na milimetry.

Na konci druhé třetiny jste se ocitl ve velké šanci, ale zdálo se, že nevíte co dělat s pukem…

Stránský mi to dal křížem. Byl jsem až překvapený, kolik jsem měl času až jsem to překombinoval a myslím, že některý z hráčů mou střelu zblokoval.

Dostavila se vám po výhře s Hradcem Králové potřebná sebedůvěra?

Spokojení nebo nespokojení. Před zápasem s Karlovými Vary jsme byli poslední, musíme jít krůček po krůčku a dělat malé věci dobře. Jít zápas od zápasu, soustředit se na každé střídání a na každý zápas.

Shodneme se, že jste podali dosavadní nejlepší výkon sezony?

Myslím si, že asi ano. Hráli jsme lépe v obranném pásmu, v předbrankovém prostoru jste si jistější než zápasy předtím. Musíme více pomáhat vzadu, protože Šimon Zajíček nás drží a tentokrát jsme mu více blokovali střely.

Přesilové hry ale byly trochu za trest. 8 přesilovek a žádné využití…

Tentokrát jsme si s přesilovkami vůbec nepomohli. Musíme na oslabeních a přesilovkách zapracovat. Zejména přesilové hry často rozhodují zápasy. Trénujeme to, někdy je to lepší a někdy horší.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov